Nieuws Blog

07/07/15 -  SI Board meeting in Istanbul 2015

Vandaag, 6 juli, aangekomen in Istanbul. Wat een grote stad, ik hoor dat er 17 miljoen mensen wonen, Wauw dat is dus net zoveel als in heel Nederland!

Morgen is de SI board vergadering, ik ben heel erg benieuwd wat er besproken gaat worden, het is allemaal nog een mysterie voor me.

In de hal onmoette ik direct al Ann Garvie, de huidige SI president en Yvonne Simpson, de inkomende SI president, is van SISWP, zij komt uit Nieuw Zeeland, en Maria Elisabetta de Fransicis, de inkomende president van SIE, uit Italie en onze eigen Mariet Verhoef, die als enige genomineerd is voor de volgende SI president. Toch bijzonder dat ik in zo korte tijd al met al deze gewichtige vrouwen heb mogen werken!

Vanavond samen gedineerd met een aantal dames uit Engeland, ze vertelden over hun geweldige project. Een lid van hen komt uit Sierra Leone en is verloskundige. Zij maakt zich hard voor het uitbannen van vrouwen besnijdenis. De aanpak die ze gekozen hebben is om de moeders te empoweren, door ze een eigen inkomen te geven. Met zaden en eigen grond wordt er groente gekweekt, niet alleen voor eigen consumpite, maar ook voor verkoop op de markt. Er wordt samengewerkt met een universiteit voor landbouwkundige kennis. De vrouwen durven positie te kiezen TEGEN FGM ! Female genital mutilation, omdat ze nu onafhankelijk zijn.

De Engelse club heeft inmiddels de hele community in hun streek betrokken bij het inzamelen van echt van alles, dat per container naar Sierra Leone wordt verstuurd, Kleding maar ook boeken, inmiddels is er nu een hele bibliotheek ingericht en van het een komt het ander, want na de ebola epidemie van vorig jaar is er grote armoede. Ze vertelden me in geuren en kleuren hoe iedereen in de regio wordt opgetrommeld om een bijdrage te leveren, lakens die je niet meer gebruikt uit de kast halen, en onlangs zijn alle onderbroeken die nog mooi waren maar niet meer pasten, ingeleverd. Met de engelse humor omkleedt, kreeg ik in geuren en kleuren te horen hoe dat process is verlopen.

Maar allerbelangrijkste is dat nu de mannen ook betrokken zijn EN vrouwen besnijdenis is met grote stappen aan het uitsterven!

Wauw wat een verhaal, wat mooi als je zo verbonden kunt zijn tussen 2 werelddelen om welzijn en welvaart te delen.

Nu naar bed want morgen vroeg 8 uur krijg ik een briefing van Ulla Madsen, onze SIE president, het zal een zware dag worden, proberen jullie maar eens een dag bij een vergadering Silent te zijn!

Morgen vertel ik of me dat is gelukt !

Marlene van Benthem

6 juli 2015

Plaats reactie30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article
Blog uit club ...

Action on Armed Violence in Liberia


Download

Magazine voor
Soroptimisten in
Netherland, Suriname
en Curaçao

 

Laatste tweets