Meest recente nieuws

23/03/16 -  Vrouwenscala De Reestlanden brengt € 5.000 op voor Syrië Back to School

12 maart 2016: 3e editie Vrouwenscala De Reestlanden luidt de lente in!

Dankzij de steun, inzet en bijdrage van de vrijwilligers, sponsoren, kinderen en deelnemers, kunnen we terugkijken op een bijzonder gezellige en geslaagde middag van deze 3e editie in de obs Het Groene Hart in Zuidwolde.

Ruim 100 vrouwen namen op 12 maart deel aan een prachtige middag met workshops variërend van Pech Onderweg tot Klankschalen concert en van Mindfulness Proeverij tot Wandeling de natuur als coach. De deelnemers konden kiezen uit een gevarieerd aanbod van 12 workshops. Het was mogelijk één workshop gedurende de hele middag te volgen óf twee workshops van anderhalf uur, de keuze was reuze! De middag was compleet verzorgd met een assortiment aan theesoorten, chocoladeflikken met het Vrouwenscala logo bij het ontvangst, een high tea met heerlijke, zelfgebakken zoetigheden en  een verloting met prachtige prijzen gedurende de pauze,  en als afsluiting van de middag een borrel met een ruime keuze aan drankjes variërend van wijn tot biologisch appelsap aangevuld met heerlijke hapjes, knabbeltjes en kazen.

Met 2 overvolle tafels met prijzen waren er 8 hoofdprijzen én een bonusprijs te winnen tijdens de verloting. Alle prijzen zijn ter beschikking gesteld door onze sponsoren. Jeanette Brouwer presenteerde de verloting en deelde de prijzen uit. De hoofdprijzen waren:  een taxatierapport van Hentenaar makelaardij in Zuidwolde, 2 x een imago-advies van INSIDEOUTSIDE styling en organising, een Lanza haarverzorgingspakket van Kapsalon Duende uit Zuidwolde, een wooncheque van Colors @ Home Westerbeek in Zuidwolde, een wijnpakket van deReestlandhoeve, een fotografie-sessie van Compleet in Beeld in Zuidwolde, een knip en kleur arrangement van Kapsalon Duende in Zuidwolde. De Bonusprijs bestond uit een zijde en shia gezichtsbehandeling van Beautiek uit Hoogeveen.

Mede dankzij de inzet van de leerlingen van Het Groen Hart, hebben we een totale opbrengst van € 5.000 kunnen realiseren voor het project Syrië Back to School.  De  Soroptimisten in Nederland willen een bijdrage leveren zodat ook de Syrische kinderen in de vluchtelingekampen in Turkije ‘gewoon’ onderwijs kunnen krijgen. UNICEF is in 2013 in de vluchtelingenkampen gestart met het realiseren van onderwijsvoorzieningen.  Vanaf 2014 heeft UNICEF NL de bouw van vijftig prefab scholen buiten de kampen in gang gezet. De Soroptimisten zetten zich in 2014, 2015 en 2016  in voor zoveel mogelijk onderwijs: financiering van bouw of verbouw, inrichting, de benodigde schoolmiddelen, de opleiding en honorering van leerkrachten en veilig vervoer van en naar school. Hiermee krijgen zoveel mogelijk kinderen kans op een goede toekomst.

Samen hebben we dit prachtige resultaat neer kunnen zetten!

 


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article
Blog uit club ...

Action on Armed Violence in Liberia


Download

Magazine voor
Soroptimisten in
Netherland, Suriname
en Curaçao

 

Laatste tweets