Meest recente nieuws

13/05/16 -  Bekendmaking nominaties Soroptimist Vakvrouwenprijs 2017

Genomineerden Leidse Soroptimist-Vakvrouwenprijs 2017  bekend                               

Genomineerd Zaterdagmiddag 14 januari werden de drie nominaties voor de 3e Leidse Soroptimist-Vakvrouwenprijs 2017 bekend gemaakt. Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, mensenrechten en educatie.

Genomineerd werden

Araa Al Jaramani - Stichting Syrische Vrouwen in Nederland (SVNL)

Harriette Verwey - cardioloog LUMC gespecialiseerd in vrouwenhart en hart- en vaatziekten 

Liza Soffner – Stichting Sportenderwijs

Tijdens de viering van het 85-jarig bestaan van Soroptimist International Club Leiden maakte de jury bekend wie op zondagmiddag 5 maart 2017 (tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in het Leidse stadhuis) voor de derde keer de Leidse Soroptimist-Vakvrouwenprijs in ontvangst mag nemen.

Prijs De prijs, ook wel Vakvrouwenprijs genaamd, bestaat uit een beeldje gemaakt door keramiste Leni Venne en een geldbedrag van 1000 euro. Deze prijs is 15 jaar geleden in de plaats gekomen van de Pieternel Rol emancipatieprijs, die tot 2003 jaarlijks op Internationale Vrouwendag (8 maart) werd uitgereikt. Club Leiden reikt de prijs om de 5 jaar uit.

Op 5 maart a.s. wordt de  Vakvrouwenprijs toegekend aan een vrouw uit de Leidse regio die op aansprekende, stimulerende wijze de maatschappelijke positie van vrouwen of meisjes verbetert. In plaats van een persoon (V/M) kon ook een organisatie of een project worden aangemeld. In totaal werden er 18 kandidaten voor de prijs aangemeld, waaronder 1 man!

De jury bestaat uit

•      Carolien de Groot, winnares Vakvrouwenprijs 2012, directeur-bestuurder St. JES = Jeugd en Samenleving Rijnland

•      Henk Vink, docent Commerciële Economie Hogeschool Leiden

•      Mischa Prinsenberg, manager, afdelingshoofd re-integratie bij DZB

•      Akke Timmermans, Soroptimist, vm. secr. stadsdeel Westerpark in Amsterdam, coördinator organisatie Internationale Vrouwendag 2017 i.s.m. Vrouwennetwerk Leiden

•      Josine Spits, Soroptimist, beleidsmedewerker Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Leiden

Publieksprijs                                                                                                                                                                                                                                                             Nieuw is dit jaar dat het aanwezig publiek de beste, meeste indruk makende presentatie van een van de genomineerde kandidaten zal belonen met een publieksprijs van 500 euro, ter beschikking gesteld door Rotary Leiden. De zorgvuldig door de jury geselecteerde genomineerde kandidaten zullen zich daartoe presenteren op 5 maart 2017  in het Leidse stadhuis.                                                                                                                                              


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article
Blog uit club ...

Action on Armed Violence in Liberia


Download

Magazine voor
Soroptimisten in
Netherland, Suriname
en Curaçao

 

Laatste tweets