Meest recente nieuws

09/01/17 -  Indiase Mumta, Gunja en Banita aan de studie, dankzij Soroptimistclub Bussum e.o.

Twee jaar organiseerde Soroptimistclub Bussum e.o. haar fondsenwervingsactiviteiten voor één zeer dankbaar doel: de Marni Foundation, die tot doel heeft uitbuiting en uithuwelijking van vrouwen in India tegen te gaan.  
Doel van de club: drie concrete meisjes uit Bodhgaya in de staat Bihar, een zeer arm deel van Noord  Oost India, in staat stellen om te gaan studeren, na de toezegging van hun ouders om hen niet uit te huwelijken.
Op 8 januari overhandigde de serviceclub het bedrag van 34.000 euro aan (de Naarder) ‘founder en vader’ van de Stichting Marni Foundation Frank Zweerts.

Een geëmotioneerde Frank: “Jullie hebben een ongelooflijke job gedaan. Ik ben zó dankbaar en breng jullie dat over mede namens de drie meisjes, maar ook namens nog eens vijf anderen, die dankzij dit geweldige resultaat ook door kunnen studeren!”

Stichting Marni Foundation
De Stichting Marni Foundation geeft kansarme kinderen in India de mogelijkheid naar school te gaan. De organisatie zet zich daarbij in voor het stoppen van het uithuwelijken van jonge meisjes, zodat ze hun opleiding kunnen afmaken.
De Soroptimisten zouden met hun activiteiten de vervolgopleiding financieren van Mamta, Gunja en Banita, die – zeer uitzonderlijk voor Indiase begrippen - niet worden uitgehuwelijkt door hun familie. Dankzij dit prachtige resultaat kunnen nog vijf andere meiden verder studeren. Het is behalve een prachtige kans voor de toekomst van deze meisjes, ook voorbeeld voor de andere leerlingen en ouders op school.
www.marnifoundation.com


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article
Blog uit club ...

Action on Armed Violence in Liberia


Download

Magazine voor
Soroptimisten in
Netherland, Suriname
en Curaçao

 

Laatste tweets