Meest recente nieuws

10/11/15 -  REGIO BIJEENKOMST – Viering Dag van de Rechten van de Mens : Interactieve lezing door Annemiek Nelis, directeur bij NCTV

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug organiseert op donderdagavond 10 december een lezing in Maarsbergen. Gastspreker is dr. A.P. (Annemiek) Nelis, directeur Bewaking, Beveiliging, Burgerluchtvaart bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De lezing wordt gehouden in het kader van de viering van de Dag van de Rechten van de Mens en heeft als actueel thema ‘De vrouw binnen het terrorisme’.

Thema ‘De vrouw binnen het terrorisme’
Een aantal aspecten zal die avond op interactieve wijze de revue passeren zoals: wanneer is een vrouw eigenlijk een terroriste? Was Jeanne d’Arc een terroriste met de kennis van nu of denken we dan veel meer aan dames als Ulrike Meinhof? Of zouden deze dames veel meer als verzetsstrijders moeten worden beschouwd omdat zij vochten voor ‘de goede zaak’?
 
Hoe verhouden activiteiten van verzet zich eigenlijk tot klassieke mensenrechten? Moet de Nederlandse overheid mensen die willen uitreizen naar bijvoorbeeld Syrië laten gaan of is het in de ogen van het Westen terecht een misdrijf? Moet je uitreizen zien als voorbereidingshandelingen voor het plegen van terrorisme? En wat te doen met kinderen die met hun ouders mee gaan? Wanneer is iets eigenlijk terrorisme en wanneer kan het worden opgevat als een ‘heldhaftige gedraging je medemens te bevrijden’?
 
Allemaal boeiende en actuele vragen waar ongetwijfeld geen universeel antwoord op is te geven. Hopelijk biedt de lezing ons nuances en wellicht zelfs nieuwe perspectieven om naar dit complexe vraagstuk te kijken.

Soroptimisten zijn met introducé welkom vanaf 19.30 uur in het sfeervolle clubhuis van Golfclub Anderstein, Woudenbergseweg 13a te Maarsbergen (A12 nabij afrit 22).
Uiteraard is er ruimte om na te praten onder het genot van een drankje. Kosten voor de lezing zijn €12,- inclusief consumpties ter plaatse te voldoen.

Als je wilt kun je voorafgaand aan de ontvangst voor eigen rekening een hapje eten in Restaurant De Maalderije in het clubhuis van de golfclub.
Aanmelden
Meld je nu aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (graag vermelden lezing met of zonder eten vooraf).

 


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article
Blog uit club ...

Action on Armed Violence in Liberia


Download

Magazine voor
Soroptimisten in
Netherland, Suriname
en Curaçao

 

Laatste tweets