Meest recente nieuws

08/07/16 -  Zes container lokalen voor Syrische kinderen

Na de Eid-vakantie is er ruimte voor duizend Syrische vluchtelingenkinderen in zes container klaslokalen in Turks vluchtelingenkamp Akcakale dankzij Soroptimisten project Syrië 'Back to School'! 

Van UNICEF Turkije kregen we het onderstaande bericht:

Met de zeer gewaardeerde financiering van de Nederlandse Soroptimisten heeft UNICEF Turkije zes container klaslokalen in het Akçakale Camp in de provincie Sanliurfa kunnen plaatsen. Deze al eerder gebruikte containers, die de inmiddels vijf jaar oude en versleten tentscholen moeten vervangen, zijn helemaal opgeknapt en klaargemaakt om leerlingen te ontvangen in de 2e week van juli 2016, na de Eid vakantie. Door de plaatsing van deze klaslokalen hebben de Soroptimisten rechtstreeks bijgedragen aan het creëren van schoolruimtes, zoals dat bij de aanvankelijke opzet van het project Syrië 'Back to School' voor ogen stond. Eerder financierde de Nederlandse Soroptimisten al rugzakjes met schoolbenodigdheden, meubilair voor vijftien scholen en vergoedingen voor leerkrachten.

Elke container is voorzien van twee klaslokalen met een maximale capaciteit van negentig leerlingen per klas ( dubbele shifts) , en is uitgerust met bureaus, stoelen, schoolborden en kasten. Al met al zijn leraren in staat om effectief les te geven in een vertrouwde en uitnodigende sfeer waarin leren wordt bevorderd, de leerlingen rust en regelmaat geboden wordt en zij de kans krijgen zich op hun toekomst voor te bereiden. In totaal kunnen door deze scholen 1.080 Syrische  vluchtelingenkinderen worden bereikt.

Lees meer over het project.

Terug

30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article
Blog uit club ...

Action on Armed Violence in Liberia


Download

Magazine voor
Soroptimisten in
Netherland, Suriname
en Curaçao

 

Laatste tweets