Meest recente nieuws

23/10/15 -  Project Huis Oeganda

Vrijheid mogen wij genieten in Nederland. Helaas zijn er landen waar zorg en middelen zo slecht toegankelijk zijn en kennis schaars is, dat kinderen met een verstandelijke beperking in isolement en verwaarlozing leven. In Oeganda woont en werkt een dame die zich inzet voor deze groep zeer kwetsbare kinderen, om ze zo een leefbare toekomst te bieden, een toekomst die vrijwaring van gebrek en vrees belooft.

Truus Groenendijk heeft in 2014 project Huis Oeganda opgericht met als doel deze kwetsbare groep huisvesting, zorg en scholing te bieden. Gelijktijdig streeft ze naar goede informatievoorziening naar de familie toe, waardoor terugkeer naar de samenleving tot de mogelijkheden behoort.

Voor de realisatie van dit tehuis is veel nodig: huisvesting, inrichting, zorg (fysiotherapie, medicatie etc.), sport en spel. Ook wordt geïnvesteerd in het oprichten van een werk-leer omgeving, zoals de bouw van een geiten-kippenfarm en een naaiatelier. Op die manier kunnen de kinderen hier een vak leren.

Wij steunen dit project voor de looptijd van 3 jaar. Truus Groenendijk is een goede vriendin van ons clublid Sari van Dixhoorn. Sari heeft Truus sinds de start van het project Oeganda al twee maal bezocht, de laatste keer samen met clublid Bep Huijbregtse. Tevens verzorgt Sari de administratie van dit project en ondersteunt ze Truus waar mogelijk.

Het is buitengewoon bijzonder dat we zulke directe banden met een project zo ver weg hebben. Grensoverschrijdend, maar toch dicht bij huis. 


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article
Blog uit club ...

Action on Armed Violence in Liberia


Download

Magazine voor
Soroptimisten in
Netherland, Suriname
en Curaçao

 

Laatste tweets