Amersfoort

Burgemeester Bolsius geeft startsein actie Lichtjes voor Syrische kinderen

Met de aankoop van een lampion heeft burgemeester Bolsius vandaag het startsein gegeven voor een bijzondere actie: Lichtjes voor Syrische kinderen. De opbrengst van de lampions gaat naar UNICEF.

UNICEF zorgt voor mobiele scholen in de vluchtelingenkampen in Turkije.

Amersfoort lichtstad tijdens The Passion!

Ulrike van Schagen, ontwerpster lampion: “Het gaat om kinderen, daarom heb ik een lampion ontworpen, een lampion met schoolramen: een lichtje voor een Syrisch kind.

Maak van Amersfoort een lichtstad op de avond van The Passion. Koop een lampion-pakket en geef hoop! Laat de lampionnen door de stad dwarrelen als lichtend baken naar een positieve toekomst.”

Doe mee en bestel!

Ook u kunt helpen, bestel vandaag nog een pakket, bestaande uit 2 lantaarns met een lichtje. Maak €10,- over op rekeningnummer IBAN NL15 INGB 0000 7059 10t.n.v. Penningmeester Soroptimisten Amersfoort en vergeet vooral niet uw naam en adres te vermelden. Besteltermijn tot uiterlijk 20 maart a.s. Het pakket wordt per post thuisgestuurd.

U kunt de lampions ook kopen op 19 maart a.s. in onze kraam op de Varkensmarkt (Amersfoort). Een lampionpakket bestaat uit 2 lampions inclusief 2 lampjes en kost € 6,00.

 

 

SOROPTIMISTEN BIJ OPENING GEZAMENLIJKE SOCIALE BANKEN AMERSFOORT (GSBA)

Op woensdag 24 september j.l. Is het nieuwe pand van de GSBA officieel geopend. 
Ca. 150 genodigden waaronder sponsors, maatschappelijke organisaties, kerken, politici en beleidsambtenaren waren aanwezig.
Rolanda Jonkman en Sieta Koet vertegenwoordigden de Soroptimisten Club Amersfoort. 
Op een groot scherm worden de organisaties getoond die de GSBA financieel ondersteunen. Daarna wordt een video-impressie van de opening getoond:http://www.vbcnotarissen.nl/nieuws/video-impressie-opening-gezamenlijke-sociale-banken-amersfoort

  

ZOMERACTIE CLUB AMERSFOORT bij de VOEDSELBANK AMERSFOORT!

 

De Soroptimistenclub Amersfoort heeft zich de afgelopen weken ingezet om voor ongeveer 50 brugklassers een pakket schoolspullen samen te stellen zodat zij onbezorgd aan de middelbare school kunnen beginnen.

De afgelopen weken heeft de Soroptimistenclub Amersfoort een aantal activiteiten georganiseerd ten bate van de voedselbank Amersfoort.   Zo hebben de Soroptimisten voor 50 brugklassers een sporttasje met o.a. kaftpapier, schriften,  notitieblokken, rekenmachines, pennen, multomappen etc. samengesteld. Vrienden en bekenden van de Sorren boden spontaan giften aan. De sporttasjes zijn door twee sponsoren ter beschikking gesteld.

Dinsdagmiddag 12 augustus was het zover. De kinderen stonden vol spanning in de rij. Voor zowel de jongens als de meiden was er genoeg keus om iets naar hun eigen smaak te vinden.  ‘’Dit is het tweede jaar dat wij deze doelgroep ondersteunen. Het zou prachtig zijn als dit initiatief de komende jaren wordt voortgezet’’, aldus Cieka Galenkamp, coördinator van de voedselbank.

 

 Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Not id article

Profiel

 

Het charter van Club Amersfoort is uitgereikt op 17 april 1948 door Madame Garot, kinderarts, uit Antwerpen.

De leden wonen bijna allemaal in Amersfoort; een enkele in Leusden, Soest en Driebergen. De club telt 35 leden.

Onze Friendshiplinks zijn S.I. Duisburg-Mühlheim, Duitsland (nextdoor Club); S.I. Frederiksborg-Gentofte, Denemarken en S.I. Martinez, Californië. Met Club Duisburg-Mülheim zijn geregeld contacten en bezoeken over en weer. Via deze club ontstond ook een bijzondere band met de Club in Potsdam. Met Club Frederiksborg gebeurt dat incidenteel. De Club in Martinez werd enkele jaren geleden bezocht.