Club Bussum e.o.

Dinsdag 20 december 2016 vindt het benefietconcert van het ensemble kwARTet plaats in het MCO in Hilversum. Liederen door vrouwen, over vrouwen, voor iedereen.
De opbrengst is voor onderwijs aan Syrische kinderen die in vluchtelingenkampen in Turkije verblijven -

het Syrië Back to School project in samenwerking met UNICEF.

Het kwARTet wordt gevormd door vier Soroptimisten, allen zeer professionele musici.

Muziek van Catharina van Rennes, Rosy Wertheim en Ilse Weber maar ook van Dvořák, Schumann, Chopin, Debussy.

De kaarten bedragen € 25,- per stuk inclusief een kopje koffie of thee bij binnenkomst en een drankje in de  pauze. 

Kaarten bestellen via het MCOgebouw. 


De filmavond, het golftoernooi, olijfolie-verkoop en een wijnproeverij: zomaar vier van de terugkerende fondsenwervende activiteiten van Club Bussum. Activiteiten, die dankzij het terugkerende karakter bijdragen aan de bekendheid en het imago van de club. 

De projectcommissie selecteert een aantal geschikte projecten, waaruit de club een keuze maakt: alle fondsenwervende activiteiten in die - meestal twee - clubjaren staan dan in het teken van het gekozen project.

Vanaf de zomer van 2016 heeft de club zich voor één jaar verbonden aan een project dichtbij huis: de organisatie Heppie / het Vergeten Kind organiseert weekends en kampen voor kinderen, die er af en toe uit ‘moeten’, wat extra aandacht kunnen gebruiken en tijdens de kampen gewoon kind kunnen zijn.

In de afgelopen 2 jaar is er gewerkt voor de Marni Foundation - de college opleiding voor 3 meisjes. Omdat er meer dan het dubbele is opgehaald nl € 34.000, kunnen nu nog 5 meisjes extra verder met school.

 

Kijk ook op Facebook

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Not id article

Profiel

Club Bussum: een actieve en eigentijdse club, bestaande uit 41 leden met een gevarieerde achtergrond, allemaal wonend in Bussum, Naarden, Huizen, Blaricum of Laren.

Club Bussum is in 1949 ontstaan toen de club Gooi en Eemland zich splitste in de clubs Hilversum e.o. en Bussum e.o.

De club komt iedere tweede woensdag van de maand, vanaf 19.45 uur bij elkaar. Voorafgaand aan de clubavond genieten we van een gezamenlijke maaltijd, waarbij gemiddeld zo’n 10 clubleden aanschuiven.

De club werkt met jaarthema’s, waarmee het bestuur de clubavonden inhoud geeft. Het bestuur van 2016-2017 zoekt naar 'Verbinding en Diversiteit'. 

De granaatappel is een oud symbool dat staat voor diversiteit en eenheid. De verschillende zaden vormen een geheel zoals ook de uiteenlopende leden van onze club samen een eenheid vormen

De granaatappel is een oud symbool dat staat voor diversiteit en eenheid. De verschillende zaden vormen een geheel zoals ook de uiteenlopende leden van onze club samen een eenheid vormen