De Bilt-Bilthoven

Voor meer informatie over het aanstaande benefietconcert klik hier.

De Bilt-Bilthoven
 

De Unie van de Soroptimistclubs is een wereldwijde service- en belangenorganisatie van en voor vakvrouwen. Er zijn 90.000 Soroptimisten, verdeeld over ruim 3000 clubs in 125 landen. Zij heeft als niet-gouvernementele organisatie (NGO) een stem in diverse organen van de Verenigde Naties en in de Raad van Europa.

De naam komt uit het Latijn: Sorores (zusters) die het optimum (beste) nastreven. Volgens de Engelse (en andere) sites van de Soroptimisten dient dit te worden uitgelegd als: “het beste voor vrouwen”.

Soroptimist International werd in 1921 opgericht in de Verenigde Staten. Zij deed haar intrede in Nederland in 1927 toen in Den Haag de eerste Nederlandse Soroptimistclub tot stand kwam.

Soroptimisten zetten zich in voor:

  • de verbetering van de rechten van de vrouw;
  • hoge ethische normen; mensenrechten voor iedereen;
  • gelijkwaardigheid, ontwikkeling en vrede door het bevorderen van goede internationale verstandhoudingen, begrip en vriendschap;
  • duurzame ontwikkeling;
  • gezondheidszorg voor moeder en kind

De bij Soroptimist International aangesloten clubs, unies en federaties hebben lokale, nationale en internationale projecten. Daarnaast is er een vierjaarlijks wereldwijd project.

Soroptimistclubs selecteren jaarlijks nieuwe projecten waaraan zij werken. Projecten staan in het teken staan van de drie A’s: Awareness (bewustwording), Advocacy (stem geven), Action (actie). Meestal bestaan de projectactiviteiten uit fondsenwerving, zoals bijvoorbeeld een benefietconcert, een sponsorloop of een bridgedrive. Regelmatig wordt de deskundigheid uit het eigen netwerk ingezet voor het werven van fondsen; Soroptimisten zijn tenslotte vakvrouwen. Daarnaast worden ook subsidies aangevraagd of donaties ontvangen.

Thema Met Hart en Ziel 2015 – 2016

Soroptimistclub De Bilt-Bilthoven steunt dit jaar het landelijke project Syrië back to School. 

Genoeg! Miljoenen Syrische kinderen lijden al drie jaar onder het geweld in hun land. Deze generatie mag geen verloren generatie zijn. Doe mee en zorg ervoor dat Syrische kinderen in Turkije naar school kunnen gaan.' 

Nederlandse Soroptimistclubs en UNICEF Nederland slaan de handen ineen. Samen zorgen we ervoor dat Syrische kinderen in Turkije weer naar school kunnen gaan. 

http://www.soroptimist.nl/syrie/back-to-school

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Not id article

Profiel

Welkom bij de club De Bilt-Bilthoven.

Club De Bilt - Bilthoven werd 26 april 1980 opgericht. Elke eerste maandag van de maand komen we bij elkaar in Amis, waar gelegenheid is om eerst samen te eten. Rond acht uur begint de officiële bijeenkomst, die omvat de vergadering en een bijdrage van eigen leden en/ of gastspreker. Hierbij is het jaarthema de rode draad. Met Hart en Ziel was het jaarthema 2015 - 2016 en 'Leer voor je leven' is het dit clubjaar. Alle leden zijn actief in verschillende commissies, waar ideeën voor invulling van het jaarprogramma worden ingebracht en georganiseerd.

Vaste momenten in het jaar zijn de clubverjaardag, zomerbijeenkomst en de midwinterbijeenkomst. Sinds 2007 onderhouden een friendship link met de club Dortmund - Hellweg uit Duitsland.