Club Flevoland

 Soroptimistclub Flevoland 

Een greep uit onze acties:

Pioenrozenactie

In juni houden wij jaarlijks onze traditionele Pioenrozenactie! Via onze familie- en vriendenkringen en netwerken verkopen we de prachtige Flevolandse pioenen. Ook hebben we een verkoopstand in het lokale ziekenhuis en op de markten van Dronten en Lelystad. De opbrengst gaat naar het Hospice in Dronten en 't Hofje (palliatieve zorg) in Dronten. Dit jaar gaat een deel van de opbrengst naar de landelijke Soroptimistactie 'Syria back to school' gericht op de bouw van scholen in de vluchtelingenkampen in Turkije voor Syrische vluchtelingen. We willen ons met name richten op meisjes en vrouwen.

 

 

Kerstactie kerststukken maken

Soroptimistclub Flevoland heeft in december 2015 met het maken en verkopen van kerststukken een leuke en succesvolle eindejaarsactie gehad voor de 'Back to school' actie van de gezamenlijke Nederlandse Soroptimistclubs. Een mooie opbrengst én het was ook gezellig in de schuur van het landbouwbedrijf van één van onze leden aan de Vuursteenweg in Swifterbant.

 

De eetbare tuin

In Lelystad hebben we een moestuin  gecreëerd in bakken voor een buurtcentrum waar hulpbehoevende mensen terecht kunnen voor gezelligheid, dagbesteding en maaltijden. Na het opzetten van de eetbare tuin zorgt een groep van onze vrouwen elk voorjaar dat de moestuin weer een goede start maakt en op orde is. Zo helpen we deze mensen op weg en zij kunnen gebruik maken van de groenten, kruiden en vruchten.

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Soroptimist Club Flevoland werd op 10 mei 1986 opgericht en bestaat uit 22 leden uit Dronten, Lelystad en Swifterbant.

Onze leden zijn actief in diverse beroepen, zelfstandig en in dienstverband, bij de (lokale) overheid en als ondernemer. Naast hun werkkring zijn ze actief  in verenigingsleven, als vrijwilliger, bestuurslid, toezichthouder. Kortom,  een gemêleerd, actief gezelschap dat zich graag inzet voor goede doelen én elkaar. 

Tien maal per jaar een ledenbijeenkomst en onze werkbezoeken en bijzondere bijeenkomsten zoals ons 'walking diner' en de Diesviering, vormen de basis van de activiteiten. We combineren de maandelijkse bijeenkomsten regelmatig met een gezamenlijke maaltijd om de onderlinge band te versterken.