Club Rhenen/Veenendaal e.o.

De organisatie van de jaarlijkse Inspirada van de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao is dit jaar in handen van Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal e.o.
Voor meer informatie en aanmelding voor de Inspirada, zaterdag 4 juni 2016: www.soroptimistrhenenveenendaal.nl 

Het jaarthema van de club voor het jaar 2015-2016 is 'In Beweging'


We willen onze stem laten horen om op te komen daar waar rechten en vrijheden van vrouwen in het geding zijn. Vanuit onze onderlinge verbondenheid als clubleden organiseren we activiteiten om bij te kunnen dragen aan projecten die gericht zijn op opvang, ondersteuning en ontwikkeling van meisjes en vrouwen in kwetsbare posities.

 
Projecten van club Rhenen/Veenendaal
De projecten van club Rhenen-Veenendaal e.o. zijn lokaal, nationaal en internationaal van aard. Er worden niet alleen activiteiten (filmavond, lezingen, creatieve en sportieve activiteiten) georganiseerd die financiën genereren, maar er worden ook handen uit de mouwen gestoken. Een jaarlijks terugkerende fundraise activiteit is de Veenendaalse Kroegenbridgedrive in november, waarvan de opbrengst bestemd is voor een plaatselijk doel. Projecten die de afgelopen jaren ondersteund zijn, zijn:

- Internationaal: o.a. project kindertehuis in Guguta, Moldavië, waarvoor de Best Practice Award ontvangen is in 2005, het Naïadeproject (waterzuiveringsapparaten voor Kenia) en een onderwijsproject voor moeders en kinderen in Likoni, Mombassa (Kenia) ;

- Nationaal: o.a. UAF, Pink Ribbon, Shelter Box, Singelzicht;

- Lokaal: o.a. Jeugdsportfonds, taalprojecten ('Verder met Taal' in Veenendaal en Verteltas in Rhenen), muziekonderwijs Rhenen, voedselbank, MOMO Theaterwerkplaats;

Voor handen uit de mouwen wordt aangesloten bij NL doet, o.a. activiteiten verzorgen voor kinderen uit Wit-Rusland en voor mensen met een verstandelijke beperking, tuinonderhoud bij hospice Berkenstein, wellness-behandelingen voor mensen met een niet-aangeboren hersenaandoening en hun verzorgers.
De komende jaren ondersteunt Soroptimistclub Rhenen/Veenendaal stichting Profilia. Deze stichting ondersteunt jonge meisjes in Nepal die op grote schaal worden verkocht aan bordelen in India.

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor meer informatie: www.soroptimistrhenenveenendaal.nl

 

Not id article

Profiel

Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal e.o. is ontstaan uit de moederclub Wageningen e.o. en is opgericht op 12 november 1994. Het charter is uitgereikt door de Griekse Uniepresidente Marie Zaphet. De club heeft inmiddels 35 leden uit verschillende leeftijds- en beroepscategorieën. Rond het midden van de maand wordt de clubbijeenkomst georganiseerd op een vaste locatie. Naast een vergadering worden rond een jaarthema lezingen, discussies en werkbezoeken georganiseerd. Naast de reguliere bijeenkomsten worden geregeld kleine kring bijeenkomsten georganiseerd. Hiervan zijn de thema’s divers. Het kan zijn dat een actualiteit bediscussieerd wordt, maar er kan ook een creatieve invulling aan gegeven worden. De club heeft Friendshiplinks met de clubs Münster-Mauritz (Eur) en Douglas, Isle of Man (Br).