Club Utrecht
Club Utrecht:
Contactadres:
Voorzitter 2015 - 2016: Lisette Cornelissen  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris 2015 - 2016: Lia Reedijk  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

en eventueel:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-----------------------------------------------------------

Club Utrecht

Onze projectcommissie begeleidt op dit moment de keuze van een nieuw project.

In de afgelopen jaren hebben wij het Hospice aan de Kanaalstraat in Utrecht ondersteund. Ook het Inloophuis aan de Amerhof in Utrecht heeft van ons een donatie ontvangen. Het Inloophuis richt zich op mensen met een chronische of levensbedreigende ziekte en hun familie. Ten slotte is het afgelopen jaar ook geld bijeengebracht voor de Stichting Sinterklaas Bestaat.

Onze club draagt ook Fanga Musow een warm hart toe. Fanga Musow (een opvanghuis in Utrecht) helpt vrouwen en kinderen zonder verblijfsvergunning. Een aantal van onze leden is als vrijwilliger bij Fanga Musow werkzaam. Ook heeft een van onze leden voor Fanga Musow meegelopen met de Utrechtse Goede Doelen Singelloop.

De club draagt ook van harte bij aan de landelijke actie 'SYRIË back to School"

 

 

Not id article

Profiel

 

Club Utrecht is opgericht op 12 september 1929 en behoort daarmee tot de oudste drie soroptimistclubs van Nederland. Daar zijn wij trots op!

 

 

Wij hebben ongeveer 45 leden variërend in leeftijd van begin 30 tot begin 90 jaar met heel verschillende beroepen variërend van componist tot dierenarts en van kunstenaar tot jurist.

 

Een bont gezelschap dus en een mooi mengsel van jong en oud. Dat is ook wat wij graag willen zijn. Want het is leuk en inspirerend om vrouwen van allerlei pluimage en leeftijden te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en elkaar (soms) tot steun te zijn.

 

 

Wij komen elke derde woensdagavond bij elkaar in Restaurant Het Oude Tolhuys aan de Weg naar Rhijnauwen aan de rand van Utrecht. We eten dan met elkaar, waarna de vergadering begint met een kort huishoudelijk gedeelte. Daarna volgt een inhoudelijk gedeelte met meestal een externe spreker.

 

De club kent verschillende commissies. Alle leden werken zo mogelijk in een commissie mee. Dit versterkt de onderlinge band en maakt dat wij elkaar goed leren kennen. Vriendschap en plezier met elkaar zijn voor ons belangrijk en krijgen vorm door de sponsoretentjes, die wij jaarlijks met elkaar organiseren: in kleine kring wordt thuis met elkaar gegeten, waarbij een (bescheiden) financiële bijdrage van de deelnemers wordt gevraagd voor het goede doel. Soms ook komen wij in kleine groepen bijeen bij de leden thuis om met elkaar te praten over een bepaald thema (sorpetit bijeenkomsten).

 

 

Club Utrecht heeft Friendshiplinks met Wuppertal Toelleturm (Duitsland) en Bedford (Engeland).