Club Utrechtse Heuvelrug

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug in actie!

Club Utrechtse Heuvelrug ondersteunt steeds voor gemiddeld twee jaar een internationaal en een regionaal project. Nieuwe projecten worden voorgedragen door leden die door hun betrokkenheid op velerlei vlak altijd weer in aanraking komen met mooie inspirerende organisaties. Een greep uit de projecten van de afgelopen jaren:

Wij hebben voor de komende jaren steun toegezegd aan de organisatie "Microkrediet voor Moeders". Dit project is de Soroptimisten op het lijf geschreven omdat het de allerarmste vrouwen in verschillende landen in staat stelt, door zowel een microkrediet als  intensieve begeleiding, in hun eigen levensonderhoud te gaan voorzien. Daarbij komen de verworven inkomsten het gezin van deze vrouwen ten goede waardoor de levensstandaard van zowel de vrouwen, alsook van hun kinderen, wordt verbeterd. De resultaten van deze organisatie, die steeds werkt met lokale partners zijn bijzonder goed.

Om optimaal te kunnen bijdragen aan de projecten die ons hart gewonnen hebben verkopen wij als club 2 keer per jaar verrukkelijke wijnen binnen ons netwerk. Daarnaast vindt in ons lustrumjaar steeds een groot evenement plaats. De afgelopen twee keer een prachtig concert, de eerste keer verzorgd door Janine Jansen op Viool en de laatste keer door het Rubens Quartet en Nina Gvetadze op piano. 

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Not id article

Profiel

Soroptimistclub Utrechtse Heuvelrug is geïnaugureerd op 6 november 1954 door J. Teutsch-Chevalier. De oorspronkelijke naam van onze club was: Soroptimistclub  Doorn e.o. Op 1 januari 2006 vond er een gemeentelijk herindeling plaats van de zeven dorpen Amerongen, Doorn, Driebergen-Rijsenburg, Leersum, Maarn, Maarsbergen en Overberg. Zo ontstond Gemeente Utrechtse Heuvelrug. Dit was ook het moment dat club Doorn e.o werd omgedoopt in Soroptimistclub International Utrechtse Heuvelrug. Op dit moment telt de club 38 leden. De leeftijdsopbouw ligt tussen eind 30 en 90 jaar. De verdeling in leeftijd is evenredig. Zo ongeveer per twee jaar werft de club een aantal nieuwe (jonge) leden. Op deze manier blijft het evenwicht in leeftijd aanwezig. Qua beroepen is het uitgangspunt van de club dat er slechts één beroep in de club vertegenwoordigd is. Hierdoor zijn de beroepen van onze leden divers; enkele voorbeelden hiervan zijn: muziekwetenschapper, psycholoog, predikant, journalist, apotheker, huisarts en meubelstoffeerder.