Club Wageningen e.o.

 “Laten we het samen doen… awareness, advocacy en action”. Het jaarthema waarin we vooral het samen doen centraal stellen. Samen werken aan onze projecten, er samen zijn voor elkaar. Je bewust worden van de diversiteit van de club. Samen met elkaar uitspreken wat we van elkaar verwachten en wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Met als laatste action: samen ergens voor gaan en dat doen we als club zeker! Zo zijn twee leden van onze club de initiatiefneemsters van het project ‘Arabische Lente’. Een landelijk Soroptimisten-project om vrouwen in Tunesië en Egypte te helpen bij hun ontplooiing. Maar de club heeft ook andere projecten gefinancierd en zoekt het ook dichterbij huis. Zo hebben wij geld ingezameld om i.s.m. Welzijnsorganisatie Solidez vakanties voor bijstandsmoeders te organiseren.

Om aan fondsenwerving te doen heeft club Wageningen onder andere een Lente Fair georganiseerd in het mooie plaatsje Hemmen in de Betuwe. De totale opbrengsten van die dag waren 6000 euro. Zowel jong als oud en zelfs de kinderen van de leden hebben zich ingezet om de Fair tot een succes te maken.

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Not id article

Profiel

 

Wageningen is de stad waar in 1945 de capitulatie in Hotel de Wereld werd getekend.  Onze leden ontmoeten elkaar elke tweede maandag van de maand in de capitulatiezaal  om gezamenlijk te eten en te vergaderen. Een mooiere plek om samen te komen is er niet in Nederland!

 

De club is opgericht 15 mei 1971. Later heeft er een splitsing plaatsgevonden waar de clubs Rhenen/Veenendaal en Ede uit zijn ontstaan. Nog steeds proberen de drie clubs een keer per jaar bij elkaar te zijn om hun banden te bekrachtigen. Ons jongste lid is 38 jaar en ons oudste lid mag dit jaar 90 jaar worden. We zijn er trots op dat jong en oud nog steeds mooi samen gaan.

 

Onze club onderhoudt friendshiplinks met de Belgische club Ieper en de Engelse club Durham.

 

Onze leden zoeken graag de contacten met andere Soroptimisten clubs op. Zowel in het binnen- als buitenland. De leden zijn landelijk actief en een van onze leden is geregeld in Kenia waar zij contact heeft met de Keniaanse Soroptimistenclubs.