Club Zeist e.o.

Soroptimisten Zeist eo is een actieve en gezellige club. Ons thema voor 2016-2017 is Rok around the clock: we vinden het allemaal  weleens lastig om onze tijd goed te managen, met veel (leuke) dingen en eigenlijk net niet genoeg tijd. Dan moet je het zelf leuk houden, keuzes maken, goed met je tijd omgaan. Gewoon rocken dus (oh nee, 'rokken').

We werken afwisselend aan lokale/regionale en internationale projecten. De afgelopen jaren hebben we geld ingezameld voor Hospice Heerewegen in Zeist en voor de kinderboerderij in Zeist. In 2015/2016 zamelen we met verschillende activiteiten geld in voor het Naïadeproject: waterzuiveringsinstallaties in Rwanda. We werken daarbij intensief samen met Quota, ook een vrouwenserviceclub in Zeist. Zo bundelen we onze krachten. We hebben de afgelopen periode onder andere een netwerkbijeenkomst en een concert georganiseerd, wijn verkocht (dit is een al jaren goedlopende actie) en ons jaarlijkse running dinner gehouden. Ook zijn we actief bezig met fondsenwerving. In anderhalf jaar tijd hebben we inmiddels al bijna € 43.891 euro ingezameld. Een geweldig resultaat. Daarmee kunnen we 9 Naïades plaatsen op scholen en daarmee schoon drinkwater bieden aan vele kinderen en hun familie. Eén van de Quota leden woont in Rwanda en verzorgt de plaatsing en het onderhoud aan de installaties.

 

Op regionaal niveau steunen we sinds een aantal jaar de Utrechtse Stichting Noodopvang Dakloze Vreemdelingen bij de organisatie van de Nieuwjaarslunch voor hun cliënten, zowel financieel als met hand- en spandiensten.

 

Sinds 2000 zijn we samen met drie plaatselijke Rotaryclubs organisator van de Beroepenmarkt, een jaarlijkse beroepenvoorlichtingsavond voor leerlingen van 4 en 5 HAVO en VWO van alle vijf Zeister scholengemeenschappen. Dit is een erg leuk en succesvol evenement.

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Informatie over ANBI Stichting Service Soroptimistclub Zeist.

Beleidsplan.

Projectplan.

 

 

Not id article
Not id article