Club Assen

Soroptimisten Club Assen

Voor 2015 - 2016 hebben we gekozen voor het thema ‘Samen krachtig’.  De algemene context hierbij is de participatiesamenleving waar we allemaal deel van uitmaken. Iedereen heeft invloed op het welzijn in je omgeving. Ook de Soroptimist Club Assen is daar een partij in.

Samen-Krachtig speelt in de eerste plaats op club niveau, in de onderlinge binding en verbinding. Samen-Krachtig speelt daarnaast in onze directe omgeving. Hoe kunnen we lokaal verbonden zijn en de meerwaarde van het soroptimisme uit te dragen. Onze club ziet het als een grote uitdaging om als  SOR club ook lokaal een bijdrage te leveren. Samen-Krachtig, dat zijn ook de 3 A’s: Awareness, Advocacy and Action. Meer details zijn beschreven in ons beleidsplan.

Wij zijn actief betrokken bij de organisatie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (www.sffk.nl). Jaarlijks wordt dit evenement inmiddels op verschillende plaatsen in het land georganiseerd, waaronder in Assen zelf. Twee leden van onze club maken deel uit van de projectleiding. 

We werken samen met het COA met als doel om azielzoekers in AZC in Oranje handvaten tot integratie te geven. Zoals altijd ligt hierbij de nadruk op vrouwen en kinderen.

Onze Kleine Activiteitencommissie doet fundraising voor het Soroptimst SI project “Syrië back to school”, o.a.door het organiseren van lezingen, filmavonden, kookworkshops en een running dinner . Deze bijeenkomsten dragen een intiem karakter en versterken de onderlinge vriendschapsbanden. 

We doen mee met “NL-doet”, dit jaar op 18 maart bij Verpleeghuis 'Nieuw Graswijk'.  Samen met andere serviceclubs in Assen organiseren wij een Kerstmarkt in Rolde.

Voor Moederdag organisert onze club een speciaal ontbijt!

Contact adres:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Actief sinds 1946, geven wij met ruim 40 sprankelende, actieve leden in de leeftijd van 38 tot 93 jaar vorm en inhoud aan de doelstellingen van het Soroptimisme. De koers van de Club is vastgelegd in ons Beleidsplan, dat mid 2015 geactualiseerd is.

Naast het Bestuur zijn alle leden ingedeeld in verschillende commissies,  vaststellen jaar programma, Ledenbeleid (werving van nieuwe leden), Kleine Activiteitencommissie (lokaal fundraisingproject), commissie PWI enz. Er wordt regelmatig van commissie gerouleerd. Ook is er een commissie voor de organisatie van de Buitenavond en Midwinteravond. Leden van onze Club werken mee aan de organisatie van de Internationale Vrouwendag in Assen en het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (www.sffk.nl).

Met onze friendshiplink in Wales hebben we zo nu en dan contact.