Club De Eemsmond

 Soroptimisten club De Eemsmond

Dit jaar heeft club “de Eemsmond” gekozen voor de ondersteuning van Dzoole-village in Malawi. Wij vinden het belangrijk om nauw betrokken te zijn bij onze projecten. Daarom zijn wij blij dat via een familielid van één van onze leden een link is gelegd met de mensen in Dzoole-village. Dit is een gemeenschap met veel weeskinderen en een hoog sterfte cijfer o.a. ten gevolge van malaria en HIV.  In dit dorp zet iedereen zich in om verbeteringen tot stand te brengen. Deze inzet past helemaal bij het Soroptimisme! De opbrengsten gaan o.a. naar scholarships voor meisjes in het voortgezet onderwijs, naar een orphan-day-care zodat broers en zusjes van kleine kinderen niet thuis blijven om op te passen maar naar school gaan en naar leer-, les- en speelmaterialen.

Door het jaar heen worden ook lokale en/of nationale doelen gesteund. Zo heeft hospice “de Schutse” uit Appingedam vorig jaar bij hun opening een donatie ontvangen voor het inrichten van de spoelkeuken. Fondsenwerfactiviteiten zijn o.a. de jaarlijkse boekenmarkt, projectetentjes bij de leden thuis, een wandeling, en culturele avonden.

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Club de Eemsmond bestaat uit een gevarieerde groep van 37 vakvrouwen met uiteenlopende leeftijden en een diversiteit aan beroepen. De leden komen uit de regio Noordoost Groningen of zoals in het Gronings volkslied staat “van Lauwerszee tot Dollard tou”. We komen maandelijks rond de 10e bij elkaar op verschillende plaatsen in de regio zoals “Het Gemaal” in Nieuwolda , Galerie “de Groninger Kroon” in de Reiderwolderpolder, het GasUnie gebouw in de stad Groningen of bij één van de leden thuis. Op 19 juni 1971 is de Charter uitgereikt door Dr. Charlotte von Loeper (Duitsland).  Wij onderhouden Friendshiplinks met Kungsbacka (Zweden), Larvik (Noorwegen), Shinnanyo (Japan)en Ost Friesland Norden (Duitsland).