Club De Reestlanden

De leden van Soroptimistclub De Reestlanden

Gedurende het bestuursjaar 2015-2016 gaan de opgebrachte bedragen naar het project Syrië Back to School. Klik hier voor meer info.

Op zaterdag 12 maart organiseerden wij voor de 3e keer rond Wereldvrouwendag het Vrouwenscala de Reestlanden, een inspirerende workshopmiddag voor vrouwen. Ruim 100 vrouwen namen op zonovergoten zaterdag deel aan een prachtige middag met workshops variërend van Pech Onderweg tot Klankschalen concert en van Mindfulness Proeverij tot Wandeling de natuur als coach. De deelnemers konden kiezen uit een gevarieerd aanbod van 12 workshops. Het was mogelijk één workshop gedurende de hele middag te volgen óf twee workshops van anderhalf uur, de keuze was reuze! De middag was compleet verzorgd met een assortiment aan theesoorten, chocoladeflikken met het Vrouwenscala logo bij het ontvangst, een high tea met heerlijke, zelfgebakken zoetigheden en  een verloting met prachtige prijzen gedurende de pauze, en als afsluiting van de middag een borrel met een ruime keuze aan drankjes variërend van wijn tot biologisch appelsap aangevuld met heerlijke hapjes, knabbeltjes en kazen. Mede dankzij de inzet van de leerlingen van Het Groen Hart, hebben we een totale opbrengst van € 5.000 kunnen realiseren voor het project Syrië Back to School.

Het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen is een jaarlijks terugkerend festival op meerdere locaties in Noord Nederland, waaronder Hoogeveen. Het doel is kinderen bewust te maken van de Rechten van het Kind. Film is daarvoor een geschikt middel: zichtbaar wordt hoe kinderen overal op de wereld en ook in Nederland leven, in vrolijke en in trieste omstandigheden. Op dinsdag 2 februari bezochten ruim 1100 kinderen tussen de 8 en 12 jaar het SFFK bij JT Bioscopen in Hoogeveen. Klik hier voor meer info.

Zodra het weer het toe laat, staat in de buurtschap Anholt bij het Olde Posthuus onze tweedehands boekenkraam opgesteld. Elk jaar toch weer goed voor een mooi geldbedrag!

Sandra's Kiekschuurtje

 Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

 

Club De Reestlanden is opgericht op 11 september 1971. Het charter is uitgereikt door Madame Colette Tainturier, France. Club De Reestlanden heeft 35 leden, in leeftijd variërend van begin dertig tot ver in de tachtig. De leden wonen en/of werken in Zuidwest-Drenthe. Onze clubbijeenkomsten houden we iedere tweede woensdagavond van de maand in Restaurant De Groene Lantaarn te Zuidwolde. Voorafgaand wordt er een aperitief gedronken en gedineerd.  De bijeenkomsten hebben een gevarieerd programma. Dit kan zijn een lezing, een werkbericht of werkbezoek, een discussieavond, een thema van het Soroptimisme en in de zomer de jaarlijkse Eet-inn. In december organiseren we samen met zusterclubs uit de regio een bijeenkomst i.h.k.v. dag rechten van de mens. 
Daarnaast organiseren we informele cultureel culinaire uitjes.