Club Emmen

                Film Festival voor Kinderen

Club Emmen ondersteunt regionale, nationale en internationale projecten. Een meerjarenproject is ondermeer het Hospice ’t Huis van Heden in Emmen. Eenmalige bijdragen zijn er voor Stichting Leergeld Emmen ten bate van gezinnen onder de armoedegrens, het ziekenhuis Mutolere in Oeganda, Amnesty International, Kinderhuis Samuël in Suriname en Plan Nederland. De leden van club Emmen stropen de mouwen flink op om projecten en goede doelen financieel te ondersteunen. Dat doen ze met de verkoop van goede wijn die met kratten vol bij de afnemers worden bezorgd en door handgemaakte chocoladevlinders, die – met witte handschoenen aan ­– in speciale doosjes worden gestopt. 


Ze zijn actief betrokken bij de organisatie van het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen (www.sffk.nl). Het doel is kinderen tussen 8 en 12 jaar bewust te maken van de Rechten van het Kind.

Jaarlijks doen ze mee met "NL-doet" bij het Hospice 't Huis van Heden.

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Emmen is opgericht op 16 april 1961, het charter werd uitgereikt door mevrouw Y. Konig-Mullier uit België. In 2011 werd het 50-jarig bestaan gevierd met een prachtig feest voor leden, partners, mede-soroptimisten en friendship-links. De 35 leden zijn eind 30 tot eind 80 en zijn (of waren) werkzaam in de gezondheidszorg, onderwijs, bouwsector, vormgeving, landbouw, middenstand, juridische sector, makelaardij en consultancy. Iedere maand, rond de 16e, vindt na een gezamenlijk diner de clubbijeenkomst plaats, meestal bij hotel-restaurant Ten Cate. Daarnaast is er voor de liefhebbers een koffieochtend op de laatste woensdag van de maand bij De Heeren van Boerland in Emmen. Er zijn regelmatig werkberichten en werkbezoeken op de werkplekken van leden, zoals een landbouwbedrijf waar lupines worden geteeld, een tandartspraktijk, psychologische praktijk en het cultureel kosterschap van de Grote Kerk in Emmen. Club Emmen heeft friendshiplinks met het Duitse Bielefeld, Colchester in Engeland, Varberg in Zweden en Yreka in de Verenigde Staten.