Club Friesland-Noord

 Lustrum 2013

 

In het club jaar 2013/2014 is het thema van onze maandelijkse bijeenkomsten ‘Cultuur en cultuurveranderingen in organisaties’.

Onze serviceactiviteiten zijn gericht op:
- een groter project ( 1 à 3 jaar) dat landelijk, regionaal of internationaal kan zijn. De huidige fundraising activiteiten, die door een actieve commissie worden georganiseerd, staan in het teken van het project dat we in 2013 zijn gestart voor Fier Fryslân: een bijdrage leveren aan de inrichting van De Garaasje, het landelijke Centrum Kinderhandel Mensenhandel dat in 2013/14 in Leeuwarden wordt gebouwd.
- projecten gericht op steun aan vrouwen en/of kinderen. Uit  incidentele aanvragen, gedurende het jaar ingediend door clubleden of anderen, wordt een keuze gemaakt door de leden. Zo steunden we de laatste jaren o.a. een opvanghuis voor alleenstaande vrouwen met kinderen in Afghanistan (Nahid), het project Help de Syrische kinderen naar school (in vluchtelingenkampen), een project voor naschoolse opvang in Windhoek (Namibië), de stichting Microkrediet voor moeders (in Azië) , en een kinderkoor voor kinderen uit achterstandsgezinnen (Noord-Friesland).

Een jaarlijks terugkerende, succesvolle activiteit is het Soroptimist Film Festival voor Kinderen (SFFK) dat door Friesland Noord samen met club Leeuwarden "Noorderlicht" wordt georganiseerd voor kinderen van Leeuwarder basisscholen.

Een nieuw evenement, voor het eerst gehouden in 2014, is de Tineke Dijkstra lezing. Tineke Dijkstra was bij leven radiologe aan het Medisch Centrum Leeuwarden en tot aan haar dood in 2011 lid van club Friesland Noord. Deze lezing wordt georganiseerd op kosten van het legaat dat wij uit haar erfenis ontvingen. Het is de bedoeling om met regelmaat voor clubleden en geïnteresseerd publiek een lezing te organiseren over onderwerpen uit haar en onze belangstellingssfeer.

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Friesland Noord is een van de oudste Soroptimistclubs van Nederland. De club ontving het charter in 1933, uit handen van G.G.M. de Vos.
Wegens de groei van het aantal leden zijn er in de loop der tijd twee afsplitsingen geweest: Club Friesland-Zuid (in 1970) en Club Leeuwarden Noorderlicht (in 1995).
De maandelijkse bijeenkomst van de club vindt meestal plaats in het Oranjehotel, tegenover het Centraal Station van Leeuwarden en wel op of rond de 20ste van de maand, uitgezonderd de zomermaanden. In deze periode vindt minimaal een buitendag plaats en soms nog andere activiteiten. De clubverjaardag in februari wordt doorgaans gekoppeld aan een culturele voorstelling op locatie.

Onze Friendshiplink is Mannheim (SI/E). 
Er is een bijzondere band met de Stichting Coba de Groot. Deze stichting ontstond bij het overlijden van één van onze leden Coba de Groot in 2005. Coba had bij testament bepaald dat haar erfenis ten goede moest komen aan het bevorderen van kennis van beeldende kunst bij jonge mensen in Friesland. Zie ook het kunsteducatie project “OladieCoba”.