Club Friesland-Zuid

Friesland-Zuid 

 

 

In 2009 is onze club gestart met het organiseren van een Soroptimist Film Festival voor Kinderen; doel is om door middel van films kinderen bewust te maken van kinderrechten. In 2016 doen we dit al voor de 8e keer. Voor meer informatie klik op onderstaande link.

Soroptimist Filmfestival voor Kinderen
over de rechten van het kind 

 

Dankzij subsidie van de gemeente, samenwerking met de bioscoop en de opbrengst van wijnverkoop kan dit gefinancierd worden. 

In 2011 hebben we hiervoor een Best Practice Award ontvangen op het Internationaal Congres in Montreal. Inmiddels is het idee van een filmfestival voor kinderen overgenomen door aantal Soroptimistclubs in verschillende delen van het land.

In 2015 vierden we het 9e lustrum. In de aanloop naar dit lustrum zetten we ons in voor een goed doel: Fier te Leeuwarden ( Fier.nl). Voor dit doel hebben we door middel van een benefietdiner bijna € 20.000,- bij elkaar gebracht. Momenteel zijn we bij Fier bezig met het selecteren van kandidaten die in aanmerking komen voor een microkrediet.

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Friesland Zuid is een actieve club van ca. 36 vrouwen, variërend in  de leeftijd van eind 30  tot ver in de 90 afkomstig uit de omgeving van Drachten-Oosterwolde en Heerenveen. Onze club heeft op 9 mei 1970 het charter ontvangen uit handen van Agneta Anderskov uit Denemarken.

Onze bijeenkomsten zijn wisselend op maandag, dinsdag en woensdag telkens rond de 10e van de maand. Op deze bijeenkomsten houdt één van de leden een levens- of werkbericht, een lezing, of wordt een externe spreker uitgenodigd. Voorafgaand aan de bijeenkomst is er gelegenheid om samen te eten.

Het club-jaar wordt gestart met de zomerbijeenkomst bij één van de leden thuis.

Op of rond 10 december de “Dag van de rechten van de Mens”,  is er een bijeenkomst  samen met de andere Friese clubs. Het nieuwe kalenderjaar wordt begonnen  met de feestelijke Nieuwjaarsbijeenkomst samen met partners.

In januari of februari organiseren wij voor de hoogste groepen van de basisscholen in Drachten het SFFK filmfestival.

Rond de clubverjaardag hebben we een Running-Dinner en eens per 5 jaar een groot lustrumfeest.

Onze club heeft friendshiplinks met: Boekarest (Roemenië) en Sandefjord (Noorwegen)