Club Noordoostpolder


 

Club Noordoostpolder is een club met actieve leden die met elkaar de doelstellingen van het Soroptimisme uit willen dragen. Dit clubjaar is het thema ‘Samen in beweging', zowel letterlijk als figuurlijk. Het belooft een interessant jaar te worden. 

De club ondersteunt het project Syrië 'Back to School' een project van Unicef. Miljoenen Syrische kinderen lijden al 3 jaar onder het geweld in hun land. Met het ingezamelde geld kunnen kinderen in de vluchtelingenkampen in Turkije onderwijs volgen, zodat er geen verloren generatie ontstaat.

Naast het landelijke project ondersteunt de club ook een lokaal project namelijk het Vrouwencentrum, waar vrouwen uit alle windstreken elkaar ontmoeten. De opbrengst van de Herfstmarkt van Groei en Bloei op 3 oktober en van de Benefietlunch op 23 oktober kwam geheel ten goede aan dit lokale project.

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Een notaris, rijschoolhouder, horecaondernemer, apotheker, lerares, politieagent, beleidsadviseur… Dit is nog maar een greep uit de diversiteit van beroepen binnen onze club. Club Noordoostpolder is opgericht in 1968 en 41 vrouwen zijn lid, van wie twee nog van het eerste uur. Het oudste lid is 88 jaar terwijl de jongste 36 is. De laatste jaren zijn er vooral veel jonge leden geïnaugureerd. De club kent drie ‘vrienden van de club’, vrouwen die eerder lid waren maar om verschillende redenen niet meer actief betrokken kunnen zijn bij de club.
Met Soroptimistclubs in Odense (DK), Imatra (Finl) en Norwich(GB) onderhoudt de club vriendschapsbanden. Met club Norwich zijn er de laatste jaren bezoeken over en weer geweest. Iedere 2e dinsdag van de maand komt de club bijeen, desgewenst na het gebruik van een gezamenlijke maaltijd. Daarnaast is er op de 4e dinsdag van de maand een informele ‘koffie’ afwisselend bij één van de leden thuis. Juist dan is er tijd voor het versterken van vriendschapsbanden.