Club Amsterdam Amstel

 Amsterdam Amstel

Zoals alle Soroptimistenclubs heeft Amsterdam Amstel het doel projecten te ondersteunen die de positie van de vrouw verbeteren. Het ondersteunen van vrouwelijke UAF studenten, het internationale project waaraan wij ons als Nederlandse Soroptimisten voor vier jaar verbonden hebben, heeft bij Amsterdam Amstel al het resultaat gehad dat een Chinese vluchtelinge die als 17-jarige in Nederland kwam, op haar 27ste het jongste lid werd van onze club. Via het netwerk van verschillende leden van Amsterdam Amstel kreeg deze jonge modeontwerpster opdrachten voor theatercostuums en feestkleding.

Via Marokkaanse relaties in Amsterdam kwamen leden van onze club in contact met een meisjeskostschool in Marakesj. Dit internaat stelt meisjes van het Marokkaanse platteland in staat om middelbaar onderwijs te volgen. Onze club staat garant voor het schoolgeld van twee meisjes.

Om geld te verdienen voor het financieren van onze projecten, biedt club Amsterdam vijf unieke rondleidingen door verschillende Amsterdamse wijken aan onder de naam ‘Amsteldiensten’ (zie www.amsteldiensten.nl )

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Club Amsterdam Amstel, opgericht in 1970, is een afsplitsing van de eerste Amsterdamse Soroptimistenclub die bestond sinds 1928. In Club Amsterdam Amstel is het al tientallen jaren traditie om maandelijks bij een clubgenoot thuis bij elkaar te komen en de bijeenkomst te beginnen met een gezamenlijke avondmaaltijd. Iedere maand is er wel een lid van de club bereid niet alleen haar huis beschikbaar te stellen, maar ook een maaltijd te verzorgen, bijgestaan door twee mede gastvrouwen. De persoonlijke sfeer die de bijeenkomsten door dit wisselende gastvrouwschap krijgen, blijkt aantrekkelijk voor vakvrouwen van drie generaties. De oudste leden zijn ver in de tachtig, de jongste achter in de twintig. De diversiteit van beroepen - geen twee van de ruim dertig leden hebben hetzelfde vak – staat garant voor interessante discussies en een veelzijdige inbreng bij het bedenken en verwezenlijken van projecten.