Club Amsterdam-Zuid/Amstelveen

Sociaal tuinieren in Betondorp

Welkom!

Dit jaar heeft het motto Binden, Boeien en Betrokkenheid meegekregen.

Binden door de onderlinge saamhorigheid tijdens de maandelijkse bijeenkomsten, de informele clubetentjes, het elkaar vertellen van levens- en werkverhalen en het delen van ervaringen.

Boeien door inspirerende lezingen door professionals, vrouwen met een boeiend verhaal over hun werkveld, die georganiseerd worden door de programmacommissie.

Betrokkenheid door ons samen in te zetten voor projecten en fundraisingsactiviteiten ten bate van de goede doelen.

Speciale bijeenkomsten

Tweemaal per jaar, ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag (8 maart) en de Internationale Dag van de Rechten van de Mens (10 december), organiseren we grote bijeenkomsten samen met de twee andere Amsterdamse clubs.

Elke zomer zijn er twee bijzondere en gezellige activiteiten: de “Tuinavond”  bij een van de leden in de tuin of met een picknick in het Amsterdamse Vondelpark en het “Zomeruitje”. Afgelopen zomer nodigden we ook een delegatie uit van elk van onze vier bevriende buitenlandse zusterclubs voor een Friendshiplink-weekend. Het was zeer geslaagd!

Steun voor goede doelen

In 2014 werd er een prachtig resultaat geboekt ten gunste van het project “Klassiek rondom de klas” in het Concertgebouw. Door de verkoop van concertkaarten binnen ons eigen netwerk konden we een substantiële financiële bijdrage leveren.

Vanaf 2016 gaat er financiële steun naar de volgende doelen:

  • Fistula hospital in Ethiopië
  • Een UNESCO-project ten bate van scholing voor Syrische vluchtelingkinderen buiten kampen in Turkije
  • IMC weekendscholen

En steken we de “handen-uit-de-mouwen” voor:

 

Interesse?

Heb je interesse in het lidmaatschap of wil je meer weten, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wij geven graag meer informatie, nodigen je uit voor een reguliere bijeenkomst, waar je kennis kunt maken met de clubleden en je bent uiteraard ook welkom op speciale bijeenkomsten.

In Amsterdam zijn drie Soroptimist clubs aanwezig. Bij welke club je terecht komt is afhankelijk van waar je woont (postcode). Hieronder staat de indeling welke alle drie de Amsterdamse clubs (Centrum/West, Amstel en Zuid/Amstelveen) gebruiken:

Centrum/West: 1011-1019 (Centrum), 1031-1037 (Noord) en 1051-1069 (West)
Amsterdam Amstel: 1091-1115 (Oost) en 1021-1027 (Noord)
Amsterdam-Zuid/Amstelveen: 1071- 1083 (Zuid) en 1180-1189 (Amstelveen)

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

De club

De club Amsterdam-Zuid/Amstelveen is op 18 april 1970 opgericht door de opsplitsing van de club Amsterdam in Centrum/West, Amstel en Zuid/Amstelveen. 

Momenteel bestaat onze club uit 35 leden die werkzaam zijn in diverse beroepen en sectoren en wonen of werken in Amsterdam-Zuid of Amstelveen. In het afgelopen jaar hebben wij twee nieuwe leden kunnen inaugureren, net als in dit lopende jaar. Het waren feestelijke bijeenkomsten waarin we de nieuwe leden hartelijk welkom heetten.

Wij bieden elkaar een netwerk aan relaties, kennis en gezelligheid en zetten ons in voor goede doelen. Wij hebben friendshiplinks met de clubs Central London (Verenigd Koninkrijk), Mulhouse (Frankrijk) en Berlin Mitte (Duitsland), Sint Petersburg Neva (Rusland).

Als club doneren wij geld aan diverse lokale en internationale doelen waaronder in  de afgelopen drie jaar de Stichting Wings, die het kinderhuis ‘Wings’  in Madurai in Zuid-India ondersteunt.

We leveren hand- en spandiensten, onder andere aan de Stichting De Regenboog in Amsterdam die hulp biedt aan mensen met sociale- en psychische problemen en aan dak- en thuislozen. Ook wordt er jaarlijks een dag getuinierd in een achterstandswijk waar tuinen van ouderen en kwetsbare bewoners opgeknapt en duurzaam beplant worden.