Club Haarlem-Kennemerland

 

 

Actie Syrië ‘Back to School’           Museale portretfoto door Koos Breukel 

In samenwerking met de bekende fotograaf Koos Breukel en het Frans Hals Museum in Haarlem organiseert Soroptimistclub Haarlem-Kennemerland een bijzondere actie voor Syrië Back to school. Wij hebben Koos Breukel bereid gevonden tien portretfoto’s te maken. Koos Breukel is één van bekendste portretfotografen van Nederland en wordt internationaal gezien als een bijzonder talent. Zijn werk hangt in diverse musea in binnen- en buitenland. Hij maakte de eerste officiële staatsieportretten van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima. Ook fotografeerde hij diverse politici, kunstenaars en artiesten. Zijn portretten zijn nooit oppervlakkig. Dankzij zijn feilloze radar legt hij vast wat er voorbij de buitenkant te zien is. Voorbeelden van zijn werk zijn te zien op www.koosbreukel.com.

Uw foto in het Frans Hals Museum

Van elke portretfoto wordt door Koos Breukel een tweede afdruk gemaakt. Deze zal geschonken worden aan het internationaal bekende Frans Hals Museum te Haarlem. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het najaar zullen de portretten aan het museum overhandigd worden. De geportretteerden krijgen hiervan tijdig bericht.

Wilt u ook een unieke museale foto?

Deze bijzondere foto prachtig ingelijst op 50 bij 60 formaat kost tussen de 3.000 en 3.500 euro, afhankelijk van het aantal personen op de foto. De portretten worden in de fotostudio van Koos Breukel in Amsterdam gemaakt. Heeft u belangstelling of wilt u meer weten, stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. intekening foto Koos Breukel.

 

Actie Classic Express – BERKENRODE TUINCONCERT Zo. 23 aug. 2015 v.a. 15.00 uur

Samen met Rotaryclub Haarlem-Oost organiseert Soroptimistclub  Haarlem-Kennemerland voor de 2e keer het unieke tuinconcert met deze keer als thema “Middag van de Romantiek”. De opbrengst gaat naar de Classic Express, een unieke rijdende concertzaal die kinderen laat kennismaken met prachtige muziek en hen stimuleert zelf muziek te maken. Aan boord van de Classic Express spelen prijswinnaars van het Prinses Christina Concours, jonge helden (al vanaf 12 jaar!) waarmee ieder kind zich wil identificeren. Met honderden concerten per jaar – ongesubsidieerd! – zullen eind dit 100.000 kinderen zijn bereikt. De Classic Express werd onlangs bekroond met de NPO Radio 4 Prijs. Voor € 30 geniet u, onder het genot van een drankje en verrukkelijke hapjes van een fantastisch muziekprogramma op de Heerlijkheid Berkenrode, Heemstede. Kinderen t/m 16 jaar gratis. Heeft u belangstelling? Meldt u zich dan aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Verder steunde onze club sinds maart 2013 met een meerjaren traject de volgende doelen:

1. de Stichting VROUWEN VOOR VROUWEN (Women for Women Foundation), een kleine Nederlandse non-profit-organisatie met als doel het behandelen van verzakkingen bij Nepalese vrouwen. Verzakkingen komen relatief vaak onder hen voor.

 2. het BWANDA FONDS, een fonds ten behoeve van een scholenproject in Oeganda dat oorspronkelijk is gestart door een tante van ons lid Joke Linders-Nouwens. Dit project omvat lager en voortgezet onderwijs voor meisjes, ziekenzorg, opvang van wezen, een dovenschool, allerlei vormen van beroepsonderwijs en zorg voor gepensioneerde Bannabikira Sisters.

Beide trajecten zijn inmiddels tot volle tevredenheid afgerond.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Officieel bestaat de Club Haarlem-Kennemerland sinds 13 mei 1995: de dag waarop het charter door LisRandrup Thomsen uit Denemarken werd uitgereikt. Maar eigenlijk was de club er al eerder. Want in het vroege voorjaar van 1992 besloten vijf leden van de Soroptimistclub Haarlem en Omstreken zich af te splitsen om een eigen club te beginnen. Al snel bestond de nieuwe ‘vereniging i.o.’ uit twintig leden. In de loop der jaren is dat aantal uitgegroeid tot 37.

Maandelijks komen we bijeen bij één van de leden thuis. Daar wordt geborreld, gegeten en vergaderd. De gastvrouw verzorgt diner en borrel. Degenen die mee-eten storten een bijdrage in de servicepot. Daaruit worden diverse goede doelen gesteund. De maandelijkse bijeenkomsten zijn besloten. Soms wordt een gastspreker uitgenodigd.