Leiden Aurora

Leiden Aurora

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Midnight Walk Leiden levert ruim 17.000 euro op

De uiteindelijke opbrengst van de 5e Midnight Walk Leiden, op 26 augustus, heeft alle verwachtingen overtroffen. Het bedrag dat naar onze goede doelen kan, is uitgekomen op ruim 17 duizend euro. Dat betekent dat het volledige project Vrouwen aan de Bal in Nairobi gefinancierd kan worden, evenals een toiletgebouw bij een middelbare school in Kampala (Noord-Oeganda). Bovendien is er dan nog geld om twee meisjes in Kampala op te leiden tot verpleegkundige/vroedvrouw.  

Zie de website midnightwalk-leiden.nl voor foto's van de Midnight Walk Leiden 2016

   


  

Midnight Walk Leiden

Komende zomer, op vrijdag 26 augustus, organiseert Leiden Aurora samen met collega-serviceclubs Soroptimist Club Leiden en Zonta aan de Leede de 5de Midnight Walk Leiden, een avondwandeling met een scala aan optredens langs de route die loopt door het hart van de historische binnenstad. (zie midnightwalkleiden.nl). De opbrengt gaat naar twee projecten die gericht zijn op empowerment van meisjes en vrouwen; doel is jonge vrouwen te helpen hun capaciteiten te ontwikkelen en benutten zodat ze meer greep op hun eigen leven en een kans op een betere toekomst krijgen: 

 1.      Vrouwen aan de bal

Een project in Nairobi (Kenia) waarbij 20 jonge vrouwen uit de sloppenwijk Kibera worden opgeleid tot sport/voetbalcoach en mentor.  Na de opleiding organiseren de coaches gedurende minimaal 10 weken wekelijkse sportactiviteiten voor 30 meisjes en jonge vrouwen gericht op weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen en nee-zeggen. Zo worden dus in korte tijd 600 vrouwen bereikt, en dat is nog maar het begin!

 2.      Stop schooluitval

Een project in Kampala (Oeganda) om ervoor te zorgen dat meisjes, ook als ze de vruchtbare leeftijd bereiken, naar school blijven gaan en hun opleiding afmaken. Zaken als het ontbreken van maandverband en veilige toiletten zorgen voor heel veel schooluitval bij meisjes zodra ze gaan menstrueren. Het project beoogt te zorgen voor wasbaar maandverband en de bouw van toiletten.

Op de website midnightwalk-leiden.nl vindt u uitgebreide informatie over beide projecten. 

 Filmmatinee brengt 1100 euro op

De filmmatinee die Leiden Aurora op zondag 22 november 2015 organiseerde in het Kijkhuis in Leiden heeft ruim 1100 euro opgeleverd.

Zo’n negentig bezoekers van de feelgoodfilm Les femmes du 6-ème étage, die werd omlijst door koffie-met-lekkers vooraf en een aangeklede borrel na afloop. Een razend gezellige fundraising, zo was het algemene oordeel.

Het geld gaat naar het Studiefonds Rie Kamma. Dit fonds maakt het voor kansarme Papuameisjes in West-Papua mogelijk een beroepsopleiding te volgen.

 

Cheque

Leiden Aurora is al sinds januari bezig met fundraising voor het Studiefonds Rie Kamma. Al in mei kon een cheque van 500 euro overhandigd worden. Met verschillende acties, waaronder een jeu-de-boulestoernooi en de verkoop van tweedehands spullen en boeken, is tussen mei en november nog eens 1500 euro bijeen gebracht. Na afloop van de film maakte voorzitter Hanneke de Winter vertegenwoordiger Harry Kamma van het Studiefonds, blij met een cheque met dat bedrag.  

 

 

 

 


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Leiden Aurora is opgericht op 29 januari 2005. De club bestaat uit 21 leden uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Teylingen die werkzaam zijn (geweest) in heel diverse beroepen en sectoren.

De maandelijkse bijeenkomsten vinden plaats in de eerste week van de maand, afwisselend op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag, bij een van de leden thuis. Wie dat wil kan voorafgaand aan de vergadering aanschuiven voor een gezamenlijke home-made maaltijd. Een prima gelegenheid om even bij te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Want naast het steunen van lokale en buitenlandse projecten ten bate van vrouwen en kinderen staan vriendschap en gezelligheid hoog in het vaandel bij Leiden Aurora. Daarom worden ook regelmatig activiteiten ter ontspanning georganiseerd.

In principe zijn alle leden lid van een commissie, zoals de fundraisingcommissie, de programmacommissie of de PR commissie.

Leiden Aurora heeft in haar nog jonge bestaan al heel wat projecten afgerond, variërend van het financieren van een speelkamer voor Vrouwenopvanghuis Rosa Manus tot het bouwen van een een multifunctionele molen in Farada (Mali) die vrouwen de kans geeft hun eigen inkomen te genereren. Bij elk project wordt vooraf een helder doel afgesproken, ook wat betreft bedrag. Zodra dat is bereikt, kiest de club een nieuw project. Momenteel is het doel om 4000 euro bij elkaar te krijgen voor vervolgopleidingen voor meisjes in West Papua.

 Leiden Aurora heeft een frienshiplink met SI Club Lippstadt in Duitsland.

 Nieuwe, enthousiaste  leden zijn altijd welkom bij Leiden Aurora