Lisse-Bollenstreek

Club Lisse-Bollenstreek en onze Soroptimisttulp 20 jaar oud! 

Hoogtepunt van ons lustrumweekend was een zonovergoten bollentocht op 25 april, die ons langs de kweker van de Soroptimisttulp, de Keukenhof en de bolenvelden voerde.

Activiteiten

Afgelopen jaar was ons thema: Talent. We hebben rond dit onderwerp veel inspirerende sprekers, allen krachtige vrouwen, mogen ontvangen. Ons thema voor dit jaar kan dus niet anders zijn dan: DE KRACHT VAN DE VROUW.

We komen elke maand bij elkaar in het golfcentrum van Noordwijk. Op onze club-avonden staat een inhoudelijk onderwerp of een levenswerkverhaal centraal. Maar we vinden het net zo belangrijk om elkaar te ontmoeten; we eten vooraf gezamenlijk in het restaurant en houden het huishoudelijke deel van de vergadering kort. We sluiten de avonden gezellig  af in de bar.

Al jaren helpen we met onze fundraisingactiviteiten meisjes naar school in Tanzania, samen met de stichting Tufrikiriane. Onze projecten voor het komende jaar zijn de stichting CuCu en de lokale stichting Puntenburg. Ook reserveren we als club geld voor acute noodhulp en werken we samen met de Unie en Unicef om scholen en gevulde rugzakjes voor Syrische kinderen te financieren.

Onze ondernemende projectcommissie zorgt elk jaar voor diverse fundraising activiteiten. Zo verkopen we de bekende Soroptimist tulp van Rita van der Zalm, houden we Sieraden verkooptentoonstellingen en organiseren we elke 4 jaar samen met het Heemsteeds Philharmonsich Orkest een prachtig concert. Op 25 april 2014 gaan we weer  "met de Sorren door de bollen" voor CuCu.

 

 

Zoek je contact? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Lisse-Bollenstreek

 

 

We zijn opgericht als 75ste Nederlandse club 16 april 1994. Ons Logo laat zien waar wij voor staan:

Het logo is ontworpen door ons clublid Helga Troll-Kaschul. Het uitgangspunt voor het logo is onze  tulp 'Soroptimist' .  De tulp is niet gestileerd afgebeeld, maar als een levendige tulp waar groei, bloei en beweging in zit. De recht opstaande tulp geeft het fiere karakter van de tulp weer terwijl de naar de kanten neigende tulpen aan het dienende aspect van de service club herinneren. De cirkel staat voor eenheid en een wereld waarvandaan de tulpen naar andere werelden en gebieden kijken.

Onze club bestaat uit 31 leden. We wonen in en rondom de Bollenstreek; van Vogelenzang tot Oegstgeest en tussen de A4 en de kust. Club Bollenstreek is een actieve club. Elk lid doet mee om de club levend en actief te houden door mee te doen aan een commissie of bestuur.  Diversiteit van clubleden vinden wij belangrijk: leeftijd, achtergrond, beroep, expertise. De doelstellingen van het Soroptimisme proberen we bij elke clubactiviteit te combineren met onze persoonlijke behoefte veel verschillende vrouwen te ontmoeten.