Club Wieringerland

Soroptimistclub Wieringerland telt ruim dertig gemotiveerde, vakkundige vrouwen uit de voormalige gemeenten Anna Paulowna, Wieringermeer en Wieringen, nu gemeente Hollands Kroon.

De Sorren brengen geld bijeen voor regionale, nationale en mondiale projecten die de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes voorstaan. De projecten passen binnen een centraal thema en worden eenmalig of voor meerdere jaren ondersteund.

Bijeenkomsten
Maandelijks komen de Soroptimisten bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomsten worden de bestuurlijke zaken besproken en vertellen commissieleden over hun plannen. Regelmatig worden er externe sprekers van maatschappelijke organisaties, verenigingen en stichtingen, uitgenodigd, om te vertellen over de doelen waarvoor zij staan. Verder worden er bedrijfsbezoeken georganiseerd en zijn er gezamenlijke avonden met Rotary-, Lions- en Soroptimistenclubs uit de regio.

Cheque voor Stichting NaruActiviteiten
De club organiseert diverse activiteiten, waaronder de Wieringer Wandelvierdaagse en de Wieringer tuinronde Daarnaast steken de Sorren de handen uit de mouwen voor Stichting Present Noordkop en het Waddenwandelpad.

Foto: cheque voor Stichting Naru. 

Fundraising voor goede doelen
In het seizoen 2013 – 2014 heeft Soroptimistclub Wieringerland zich verbonden aan de volgende mondiale goede doelen: het meerjarige Unieproject Syrië, Serious Request - Het Glazen Huis i.s.m. het Rode Kruis, schoolproject Stichting Burundi en Stichting Maak Ethiopië Gezonder. Regionaal zijn Stichting Present, de Voedselbank Noordkop, vv Succes en hv Tonegido en Sponsortocht de Homeride eenmalig ondersteund. Ad-hoc mochten de projecten Fietsen naar Schotland voor Haïti, Speeltuinvereniging Hippolytushoef en Stichting Yanti, een bedrag ontvangen.

Cheque Soroptimistclub Wieringerland voor Stichting Present NoordkopNieuwe leden
De club staat open voor werkende vrouwen woonachtig in de gemeente Hollands Kroon. Vrouwen die zich willen ontwikkelen en zich met hun eigen specifieke vakkennis willen inzetten voor de maatschappij, zijn welkom.

Foto: cheque voor Stichting Present.

Actie Serious Request - Het Glazen Huis voor het Rode Kruis
Soroptimistclub Wieringerland staat voor Hands off our girls. Vrouwen misbruik een wereldwijde stille ramp. Op 12 en 13 december 2014 zetten de vrouwen zich in voor de actie Serious Request, het Glazen Huis. De Soroptimisten verkopen in samenwerking met bakkerij Edwin Bellis uit Hippolytushoef, kerstproducten als kerstbanket, kerstbrood en Moskovische tulbanden. Lees meer over de Wieringer editie van het Glazen Huis en Soroptimistclub Wieringerland. Het bestelformulier is aan te vragen via;  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Volle kracht vooruit

thema 2014 - 2015


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Club Wieringerland manifesteert zich in een echte plattelandsgemeente met specifieke evenementen en aandachtsgebieden.

De twintig charterleden die de club hebben opgericht zijn op 17 november 1984 geïnaugureerd. In de jaren daarna is het leden aantal gegroeid en zijn de vakgebieden uitgebreid.

Een deel van de leden komt vanuit diverse specialismen binnen de zorg en het onderwijs daarnaast telt de club een aantal vrije beroepen.

Bijeenkomsten: 2e donderdag van de maand, behalve in de maanden juli en augustus.

Friendshiplinks:

club Kastrup/Törnby uit Denemarken
club Blackburn uit Groot Brittannië.

 

Regionale zusterclubs:

De Razende Bol, Den Helder
De Roos van Schagen, Schagen

 

Fundraisingsactiviteiten 2014 - 2015:

Hands off our girls - Serious Request
12 en 13 december 2014

Actief voor Stichting Present
28 maart 2015

Wieringer Wandelvierdaagse:
1 tot en met 4 juni 2015

Wieringer tuinronde:
zondag 14 juni 2015

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 

Foto: cheque voor Stichting Burundi