Club Zaanstreek

Club Zaanstreek steunt ieder jaar verschillende grote en kleinere projecten. Iedere vijf jaar wordt een lustrumproject gekozen. Bij alle projecten staat het belang voor vrouwen en kinderen voorop.

Het lustrumproject is “Muziek maakt School”, een project van FluXus Muziekschool.  Muziek maakt slim. Je leert abstracter te denken en je beter te concentreren. Wat sport is voor het lichaam dat is muziek voor de geest. “Muziek maakt School” laat groepen kinderen op verschillende basisscholen in Zaandam met de speciale Rajakymoes!-methode ervaren hoe leuk het is om muziek te maken. Met het project leren de kinderen niet alleen muziek te maken maar vooral hun eigen persoonlijke talenten en hun persoonlijkheid te ontdekken en te ontwikkelen. We ondersteunen voor dit project met name de OBS de Lindenboomschool in Koog aan de Zaan. Lees over de overhandiging van de eerste muziekinstrumenten.

Clubleden werken jaarlijks mee aan de sollicitatie training voor MBO-leerlingen door op hun bedrijf de sollicitatiegesprekken “levensecht” voor de leerlingen te organiseren.

Het hele jaar door organiseert de club activiteiten om geld in te zamelen voor de projecten. Al enige jaren organiseert club Zaanstreek workshops. Iedere maand wordt een workshop aangeboden, waaraan clubleden en anderen tegen een geringe vergoeding kunnen deelnemen. Vaak worden de workshops door een van de clubleden gegeven. Jaarlijks wordt een lekker wijntje verkocht voor het goede doel. Zo combineren we het nuttige met het aangename. In  2011 organiseerde de club voor de tweede keer een benefiet diner, dit keer in samenwerking met Cuisine Culinaire Zaanstad. Het werd een avondvullend programma met een vijf gangen diner met alles erop en eraan. De opbrengst is bestemd voor het project “Muziek maakt School”. We hebben de smaak te pakken, de plannen voor een volgend benefiet diner liggen in de week. 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Op 9 juni 1956 werd door Anelise Glaser, de Duitse gouverneur, het charter uitgereikt aan Soroptimistclub Zaanstreek. Dit was een bijzondere gelegenheid. Het was de eerste keer dat een Duitse Soroptimist in de naoorlogse tijd in een ander Europees land en dan nog wel in Nederland, een club inaugureerde. De club telt 30 leden, professioneel werkende vrouwen in leeftijd variërend van 30 tot in de 80 jaar. Gezien de leeftijd van de club zijn verschillende leden van het eerste uur niet meer werkzaam, maar zij zijn door hun ervaring van onschatbare waarde binnen de club.

De clubbijeenkomst is rond de 15de van de maand op wisselende locaties is de Zaanstreek. De jaarsluiting in december wordt de laatste jaren samen met club Waterland  georganiseerd, de opbrengst van de avond gaat naar een goed doel. De nieuwjaarsbijeenkomst is in de vorm van een high tea waarbij partners van harte welkom zijn. De club heeft vanaf de oprichting een waardevolle friendshiplink met club Bonn. De andere friendshiplinks zijn club Lincoln (GB) en club Ballymena in Ierland.