Club Achterhoek

 

Soroptimistclub Achterhoek heeft voor het tweede jaar als clubthema ‘Vernieuwing en verandering’. Wat vernieuwt en verandert er allemaal en hoe gaan wij als club daarmee om? Het komend jaar staan er weer een aantal interessante lezingen op het programma over innovatie- en veranderprojecten. Daarnaast bespreken we ook als club hoe we kunnen innoveren en veranderen, niet alleen intern maar ook extern. Het Bestuur werkt aan een aantal innovatieve projecten op het gebied van communicatie, PR en fondsenwerving. Tijdens onze maandelijkse clubbijeenkomsten zal veel aandacht zijn voor dit traject. Daarnaast organiseren we ook creatieve, educatieve en culturele bijeenkomsten, waarbij de verbondenheid binnen onze club centraal staat.

Ons belangrijkste doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onze projecten, t.w.

  • Stichting ‘Diva Dichtbij’. Zingen van mens tot mens: de diva’s treden op voor langdurig zieke mensen die niet meer zelf naar het theater kunnen. Zij verzorgen intieme optredens in verpleeghuizen. Onderzoek van de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat de optredens van Diva Dichtbij een positief effect hebben op ouderen met dementie en hun verzorgers.
  • Stichting Kalinga: op de vuilnisbelt van Manilla (Filippijnen) verdienen mensen hun geld door afval te scheiden. Onder hen zijn veel kinderen. Stichting Kalinga biedt hulp en onderwijs aan deze kinderen. De Papaya School is een basisschool waar de kinderen onderwijs kunnen volgen en een maaltijd krijgen. Ook is er de mogelijkheid om via een studiebeurs verder te leren. Indien u 1 wijnpakket afneemt (zie onze wijnactie hieronder) resulteert dit in een maand Scholarship voor 1 leerling.
  • Project Back-to-school van Unicef. Doel is dat de Syrische vluchtelingenkinderen weer naar school kunnen gaan.

 

Met onze jaarlijkse wijnverkoop halen wij een groot deel van onze fondsenwerving binnen, maar wij organiseren ook allerlei andere activiteiten om geld in te zamelen, zoals o.a. verkoop van geschenken tijdens een sfeermarkt op 26 november a.s.

Onze wijnactie is in oktober 2016 weer gestart. De wijnpakketten zijn met zorg geselecteerd en bestaan uit 6 flessen witte wijn (Côté Soleil Sauvignon Blanc 2015 Vignobles JeanJean, Languedoc, Frankrijk), 6 flessen witte wijn (Côté Soleil Chardonnay 2015, Vignobles JeanJean, Languedoc, Frankrijk ) en 6 flessen rode wijn (Côté Soleil Merlot 2015, Vignobles JeanJean, Languedoc, Frankrijk). Een doos van 6 flessen kost EUR 40,-- en kan besteld worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Soroptimistclub Achterhoek heeft de ANBI-status./attachments/article/52/Achterhoek_ANBI_2015.pdf

 

Informatie ANBI-status Soroptimistclub Achterhoek.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

De charter van onze club is uitgereikt op 25 september 1993, door U. Unsaland, Turkije. Soroptimist Club Achterhoek telt ca. 26 leden in de leeftijd variërend van 38 tot 75 jaar. De leden vertegenwoordigen een veelheid aan beroepen. Op deze wijze vertegenwoordigt de club een brede en actuele kijk op maatschappelijke thema's en ontstaat een waardevol netwerk. In 2011 verkreeg club Achterhoek de ANBI-status.
De club vergadert ongeveer 10 avonden per jaar. Deze vinden plaats op de eerste maandag van de maand in Zalencentrum 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Hier kunnen degene die dat willen vooraf een hapje eten.
De club heeft sinds 2012 een friendshiplink met de Duitse Soroptimistclub Reken-Lembeck.