Club Apeldoorn

 

Wat maakt Soroptimistclub Apeldoorn zo bijzonder? 
Er zijn twee aspecten die belangrijk zijn in onze club en die we we graag willen noemen. Het externe aspect is ‘Laat je zien, laat je horen’, het werken aan projecten, waarbij alle leden van de club zijn betrokken en het interne aspect: ‘Cultuur voor tussendoor’: met elke maand tenminste één leuke, interessante en/of inspirerende culturele activiteit.
 

 

Laat je zien, laat je horen!
Wij proberen de doelstellingen van Soroptimist International te vertalen door ons actief in te zetten voor lokale, nationale en internationale projecten.

Ieder jaar organiseren we één of meer evenementen om een financiële en een publicitaire bijdrage te kunnen leveren aan een 'goed doel'. Dat zijn in 2014 de Bridgedrive en de WILDFAIR.

Vooral de WILDFAIR bracht in de afgelopen jaren een zeer aanzienlijk bedrag op. In 2015 bracht de Wildfair € 20.000,- op. Dit geld komt ten  goede aan Stichting "Herstel". Deze stichting steunt onder meer meisjes en jonge vrouwen van 16 jaar en ouder die door persoonlijke of maatschappelijke omstandigheden op achterstand zijn geraakt. Vorig jaar werd ons lokale project " een tuinbouwtrekker voor StadsAkkers" gesponsord met € 25.000,-  en ons internationale project "JaMaa Home" in Kenia ontving € 5400,-. 

Op deze manier werken we ook aan onze naamsbekendheid: Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor een goed doel, zowel in ontwikkellingslanden maar ook in onze eigen regio. Tijdens de WILDFAIR is duidelijk te zien waar het geld naar toe gaat.

 

Cultuur voor tussendoor.
Een kleine groep leden stelt telkens voor drie maanden een gevarieerd cultureel lente-, zomer-, herfst-, en winterprogramma samen, met voor elke maand één of meer inspirerende culturele activiteiten. Een bezoek aan de schouwburg,, een veelbesproken 'boek en film' in het filmhuis, een Paleisconcert no Paleis het Loo, een expositie en nog veel meer. Voor iedereen wat wils en je bent in goed gezelschap!

 

Dit programma is bedoeld voor de leden van onze club, terwijl voor sommige activiteiten ook de partners worden uitgenodigd.

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Links www.interserviceapeldoorn.nl

 


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

 

Soroptimistclub Apeldoorn werd opgericht op 13 oktober 1946. Het charter werd uitgereikt door Dr. S. Ramondt, de toenmalige president van de Unie. De club heeft nu 24 leden in de leeftijd van 35 tot 75 jaar met een groot scala aan beroepen. Om enkele voorbeelden te noemen: accountant, psycholoog, tandarts, homeopaat, jurist, huisarts, ziekenhuis apotheker, tolk, geriater, HR-adviseur, zelfstandige ondernemers en nog vele andere beroepen.

Iedere 2e maandag van de maand komt de club bijeen, meestal in hotel ‘De Keizerskroon’ in Apeldoorn. Naast het huishoudelijke gedeelte wordt een onderwerp behandeld dat met ons jaarthema te maken heeft. Vaak zijn het bijdragen van eigen leden, maar soms is er ook een externe spreker.