Deventer

Welkom op de clubpagina van  Club Deventer.

Club Deventer bestaat uit vakvrouwen die zich willen inzetten voor elkaar en voor anderen. Dit laatste blijkt onder meer uit serviceprojecten waarbij vooral vrouwen en kinderen aandacht krijgen. Alle fondsenwervende activiteiten staan in het teken van de gekozen projecten.

Minimaal twee keer per jaar houden we een actie om fondsen voor een project van onze club te werven. De eerste zondag van augustus staan we met een kraam op de Deventer boekenmarkt en in november houden wij een wijnproeverij.

Ook dit jaar organiseren wij weer onze wijnproeverij, op zondag 8 november 2015 in het sfeervolle atelier van Károly Szekeres van 15:00 tot 17:00 uur.

 

De projecten waar wij ons het jaar 2015-2016 voor inzetten zijn

Het landelijke Unieproject 'Back to School' voor Syrische kinderen in vluchtelingenkampen in Turkije, in samenwerking met Unicef. Deze samenwerking is bedoeld om zoveel mogelijk geld te realiseren en onderwijs mogelijk te maken voor deze kinderen.

Second Chance, stichting Kledingbank Deventer. Second Chance (Kledingbank Deventer) biedt mensen met financiële problemen een steuntje in de rug door kwalitatief goede tweedehands kleding en schoeisel aan te bieden. Dankzij donaties  is het mogelijk om ook nieuw ondergoed te kunnen uitgeven

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Deventer bestaat sinds 5 oktober 1946.

Het is een club van vrouwen die professioneel actief zijn of waren in zeer uiteenlopende beroepen.

Momenteel hebben we 35 leden. We streven er naar ons netwerk gevarieerd te houden. Vrouwen tussen de 30 en 50 jaar uit de zakelijke dienstverlening en technische vakken zijn daarom in het bijzonder welkom.

Elf keer per jaar komen we, op of omstreeks de tiende van de maand bij elkaar. Op deze avonden wordt vaak een gastspreker uitgenodigd of houdt een van de leden een werk- of levensverhaal of een werkbezoek op locatie. Daarnaast organiseren we bijna iedere maand een informele activiteit, gaan we samen op stap of houden we een 'vuurkorfbijeenkomst' bij één van de clubleden thuis. Ieder jaar wordt door de jongste leden een buitendag georganiseerd.

Wij hebben actieve contacten met clubs uit de regio en ook met onze friendshiplinks, de clubs Bergisch Land (DE), Tønder (DK) en Halifax (GB). Over en weer gaan we bij elkaar op bezoek.

Ieder jaar kiest de president een thema voor de inhoudelijke activiteiten van de club; voor 2015-2016 is dit het thema "Overstag".

Dit jaar bestaat het bestuur uit:
Joke van Santen – President
Fardo van Oirschot - Secretaris
Jeltje de Vries - Penningmeester
Thera Lindenbergh - Assessor

De club stelt zich voortdurend open voor nieuwe leden, actieve werkende vrouwen met zoveel mogelijk verschillende beroepen en expertises, die zich willen inzetten voor elkaar en voor anderen. We nodigen vrouwen die belangstelling hebben graag uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie.