Club Hardenberg/Ommen Meander

Soroptimisten picknick club Hardenberg/Ommen Meander

Elk jaar organiseren wij als club een of meerder evenementen om geld in te zamelen voor een Goed Doel dat ons aanspreekt. Hierbij gaat onze voorkeur uit naar een doel dat zich inzet voor kinderen of vrouwen in moeilijke omstandigheden. Voorkeur gaat uit naar een regionaal doel.

In 2012 zetten wij ons, als Soroptimistclub Hardenberg Ommen Meander, in voor Zorgboerderij De Marshoeve. We organiseren wij Het Picknickconcert (). U kunt dan met familie en vrienden in de prachtige voortuin van Landgoed Het Laer genieten van heerlijke muziek en zang, een luxe lunch in een heuse knapzak en diverse andere lekkernijen en vermakelijkheden.

Tevens organiseren wij jaarlijks een golftoernooi in samenwerking met regionale serviceclubs, te weten de Rotary, Lions, Juniorkamer (JCI).  De opbrengst van het jaarlijkse golftoernooi van 2012 is ten goede gekomen aan het Vechtgenotenhuis. Ook hebben we tijdens NL Doet hier vrijwilligerswerk gedaan.

Met de clubs uit de regio, Deventer en Raalte, organiseren we één keer per jaar een activiteit op de Dag van de Rechten van de Mens.

 

 

contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Hardenberg-Ommen Meander bestaat inmiddels 12 jaar. Wij hebben onze club de naam “Meander” gegeven vanwege de verschillende betekenissen van dit woord. Een meander is een bocht in een rivier. Zo meandert de Overijsselse Vecht tussen Hardenberg en Ommen en bepaalt daarmee grotendeels het mooie landschap van Salland. De meanderende rivier symboliseert ook de dynamiek van de diverse stromingen van waaruit de verschillende vrouwen binnen onze club, met de meest uiteenlopende beroepen en karakters, komen. Meander telt 26 leden, geboren tussen 1945 en 1975. 

De club komt iedere tweede dinsdag van de maand bijeen, afwisselend in Hardenberg en Ommen. Meestal starten we met eten, waarna een korte vergadering volgt. Daarna wordt een activiteit georganiseerd. Dit kan variëren van een werkbericht, rondleiding, een gastspreker of een workshop.