Raalte-Nijverdal SallAnders

Club Raalte-Nijverdal SallAnders

Wat we doen

Club SallAnders bestaat uit vrouwen die zich inzetten voor goede doelen en projecten dicht bij huis maar ook op landelijk en wereldwijd niveau. In de afgelopen drie jaar hebben we ons ingezet voor de nieuwbouw van het Hospice in Raalte. We hebben  fondsen geworven voor het Vistaproject Tibet (onderwijs) en de Foundation of the Angels (ziekte). Ook hebben we het Dogon Vrouwen Initiatief ondersteunt. Dit initiatief stimuleert en ondersteunt vrouwen in Dogon-Mali (West Afrika) om de kwaliteit van leven en dat van hun gezinnen te verbeteren. 

 

Fondsen werven

Om fondsen te werven organiseren wij ieder voorjaar een violenactie. We proberen dan zoveel mogelijk violen en violenkaarten te verkopen voor de projecten die in dat jaar centraal staan. In 2016 zijn we gestart met het organiseren van een Biking Dinner. Het is de bedoeling om deze activiteit jaarlijks in september te organiseren. Iedereen kan aan deze tocht deelnemen. De clubleden zorgen voor een heerlijk driegangen diner. Andere activiteiten zijn o.a. het organiseren van benefietconcerten, lezingen en filmavonden. Ook staan we op markten om cadeauartikelen en ander producten te verkopen. 

Projecten 2016 - 2019

Verjaardagsbox

Dit lokale project van Stichting Leergeld Salland richt zich op kinderen uit gezinnen met een minimum inkomen in de gemeenten Raalte en Olst/Wijhe. Deze kinderen kunnen vaak slechts beperkt of helemaal niet hun verjaardag vieren. In de verjaardagsbox zitten alle benodigdheden voor het organiseren van een verjaardagsfeestje. 

Let's Care

Let's Care is een stichting die momenteel een project uitvoert in de Filipijnen met betrekking op opvang, traumaverwerking en educatie van misbruikte en/of mishandelde meisjes tussen de 5 - 20 jaar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Raalte-Nijverdal SallAnders

PROFIEL

Soroptimistclub SallAnders Raalte-Nijverdal werd op 20 mei 2006 opgericht. Onze leden zijn allemaal vakvrouwen met zeer verschillende beroepen en levenservaring.

Clubavonden

Onze club organiseert gedurende het jaar 10 clubavonden op wisselende avonden en verschillende locaties. In oktober, januari en april vinden de algemene vergaderingen plaats. Twee keer per jaar vertelt een clublid haar werk- en levensverhaal. Vijf keer per jaar worden er informatieve avonden over verschillende actuele onderwerpen georganiseerd. Dat kan een lezing zijn over een bijzonder of maatschappelijk onderwerp maar ook een buitenactiviteit. Op 8 maart staat altijd het thema ‘Internationale Vrouwendag’ centraal. Op 10 december ‘de Rechten van de Mens’.De algemene vergaderavonden starten meestal met een etentje. De avonden worden altijd afgesloten met een hapje en een drankje.

 Unie van de Soroptimistclubs

Jaarlijks bezoekt een delegatie van onze club de najaar-, winter- en zomervergaderingen van de Unie om informatie en inspiratie op te doen en om te netwerken met andere soroptimistclubs.

Nieuwe leden

SallAnders kan altijd meer leden gebruiken. Vrouwen die interesse in andere vrouwen hebben (werk/leven) en zich graag actief  willen inzetten voor goede doelen en projecten zijn van harte welkom.  Bij onze projecten en activiteiten staat de positieverbetering van vrouwen en meisjes centraal. We nodigen vakvrouwen die belangstelling hebben graag uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.