Club Zutphen

Nadat een zeer succesvol project  werd afgesloten “Huisjes voor Nicaragua” waarmee  de allerarmste ouders en kinderen blij zijn gemaakt met een ècht huis, richt Soroptimistenclub Zutphen zich nu op twee nieuwe projecten:  Internationaal met Hugging Grannies voor een kindertehuis in Yichun (China) en lokaal met hulp aan Stichting Leergeld Zutphen. 

Hugging Grannies: In China zijn veel kinderen opgenomen in kindertehuizen. De Grannies worden ingezet in onderbezette instellingen om kinderen vaardigheden aan te leren. Ze knuffelen en voeden baby’s, spelen met de peuters en steunen hen in hun fysieke en cognitieve ontwikkeling. Lees meer over onze projecten op www.soroptimistzutphen.nl

Stichting Leergeld: Omdat er in Nederland 340.000 kinderen in gezinnen leven met een inkomen onder de bijstandsnorm probeert Stichting Leergeld te helpen. Doel is het voorkomen van sociale uitsluiting en hun middel is kansen aan deze kinderen te bieden door ze deel te laten nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten zoals schoolreisjes, vervoer naar school of de kosten te dragen voor bv sportcontributie en zwemlessen. Club Zutphen helpt daar graag bij en organiseert verschillende acties om geld in te zamelen zoals verkoop van bloembollen, wijn en ook van tweedehands boeken. Iedere clubbijeenkomst wordt er een loterij gehouden en met kerst een verkoop van door leden ingebrachte cadeautjes.  

 

contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Geen evenementen
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Zutphen is opgericht op 20 april 1985. Het charter werd uitgereikt door Margaret Millner uit Israël.

De club telt 42 leden met zeer uiteenlopende beroepen van veefokker tot restaurateur van glas en heeft friendshiplinks met Club Bad Oeynhausen uit Duitsland en Club Land van Waas uit België. Deze internationale contacten zijn zeer verrijkend en maken het clubleven extra leuk.

Iedere derde donderdag van de maand komt de club bij elkaar. Meestal is er een (gast)spreker of een bijdrage van een van de leden. Ook wordt er jaarlijks een bezoek aan een bedrijf gebracht en kan iedereen deelnemen aan steeds weer verrassende activiteiten zoals het volgen van een (tango)workshop, met elkaar dauwtrappen of een cultureel weekend (of dag).

De kerstbijeenkomst is een speciale informele bijeenkomst, soms met aanwezigheid van de partners. Om het contact met de oudere clubleden die niet alle bijeenkomsten kunnen bijwonen niet te verliezen wordt met regelmaat bij één van de leden thuis een koffieochtend gehouden.