Club Delft

Dagje Delft met onze soroptimistenzusters uit Gluckstadt, april 2014 

Een warm welkom bij de Soroptimistclub Delft!

In vogelvlucht maak je kennis met ons: een actieve en ambitieuze club. Dat zie je terug in ons projectenwerk. We onderscheiden 3 soorten projecten: 

  1. 1.    Het structurele Klavervrouwproject

Onze clubleden vragen vrouwen uit hun vriendenkring, familie of werkomgeving om op een vaste basis een financiële bijdrage te leveren aan de klavervrouwprojecten. Hiermee ondersteunen we vier initiatieven (twee in Nederland en twee internationaal) voor verbetering van het leven van vrouwen en kinderen. Dit vanuit de gedachte dat we samen sterker staan en vanuit het idee dat vele handen licht werk maken. Klavervrouwen zijn vriendinnen van de Soroptimistclub Delft.  Heb je vragen en/of wil je een theedoek kopen neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

  1. 2.    Projecten voor eenmalige ondersteuning

Een jaarlijks succes is de Soroptimistkraam op de Koningsdag-Vrijmarkt. Clubleden verzetten dan bergen werk bij de verkoop van 2e hands spullen. De opbrengst gaat volledig naar een goed doel in Delft. 

  1. 3.    ‘Handen uit de mouwen’-projecten

Een voorbeeld hiervan is een project waarbij onze leden VMBO-leerlingen begeleiden bij het leren solliciteren.

Bent u geïnteresseerd en wilt u meer weten? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het thema voor 2016-17 is: 'Daring, Caring, Sharing'

Bestuur 2016-17

President:                 Nicole Schaapveld

Vice-president:         Els Kemper

Secretaris:                Ellen de Baat

Secretaris Convo:    Alous Spaanderman

Penningmeester:      Dimphy Wilms

PWI:                         Jeannette Kool

 

Club Delft bezit de ANBI-status.

 ANBI logo

Verantwoording voor de ANBI-status

 


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Delft is op 26 januari 1952 opgericht als 23e club van Nederland. We zijn met rond 50 leden, afkomstig uit Delft en directe omgeving. Ondanks de verschillen in levensritme en levensfase versterken we elkaar in een enthousiaste en dynamische club. Soroptimistclub Delft heeft verschillende commissies waaronder een programma-, project- en kiescommissie. Alle clubleden maken deel uit van een commissie want samen organiseren doet nieuwe vriendschappen ontluiken. Elke tweede dinsdag van de maand komen we bij elkaar met een interessante invulling van de avond. Tussentijds organiseren we activiteiten in allerlei vorm om de clubband te versterken. We onderhouden Friendshiplinks met enkele Soroptimistclubs: in België met Scaldilys Gent, in Denemarken met Vejle, in Oekraïne met Dnepropetrovsk, en in Duitsland met Glückstadt.