Club Gouda e.o.Jaarthema: ‘Samenwerking en elkaar versterken’

Aan het clubjaar 2014-2015 ging een bestuursweekend vooraf in Soroptimare in Ouddorp, om goede voornemens uit te werken tot concrete plannen. Het was constructief én gezellig. Voortbordurend op eerdere aanzetten zoals het ‘Goudse waardenhuis’ en het thema van de past-president ‘Samen zaaien, samen oogsten’, kwam het bestuur tot het jaarthema.

Voor de maandelijkse bijeenkomsten wordt de focus nadrukkelijk gericht op inhoud en interactie, met slechts twee huishoudelijke vergaderingen per jaar. Daarbij is tevens ingezet op het vergroten van de interne betrokkenheid. Hoe doe je dat?

Om elkaar voldoende te kunnen spreken  is een gezamenlijke maaltijd ingesteld, voorafgaand aan de maandelijkse bijeenkomst. Tevens is de digitale ‘BRIEF aan de leden’ geïntroduceerd, die minimaal een week voorafgaand aan de bijeenkomst beschikbaar is. Hierin wordt het programma voor de eerstvolgende bijeenkomst bekend gemaakt, terwijl bestuur, commissies en werkgroepen de leden informeren over hun activiteiten. De nieuwe commissie interne en externe communicatie stuurt aan, verwerkt de kopij en bewaakt de deadline. 

Sociale betrokkenheid komt tot uiting in projecten, internationaal en lokaal. Via externe communicatie wordt hieraan bekendheid gegeven. Het accent ligt momenteel op het landelijk project Syrië ‘Back to School’, een samenwerking met Unicef. Daarnaast worden wisselende kleine lokale initiatieven ondersteund zoals een buurthuis, de voedselbank e.d. Samenwerking met andere Soroptimist- en serviceclubs krijgt aandacht.


Glossy, 75 jaar Soroptimisme in Gouda


Kopieer en plak om te bladeren/lezen: http://www.jil.st/rYPYy6

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
03/05/17 Rotterdam
Rita Lensink Bosman lezing
19/05/17 Rotterdam
Lock me up
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Club Gouda e.o. werd in 1938 opgericht als elfde club van de Unie van de Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaςao.
De club telt 38 leden die wonen en/of werken in Gouda en omgeving en valt onder Regio West-Nederland. Er is samenwerking met clubs voor bijvoorbeeld de organisatie van 10 december, Soroptimist International Day (Dag van de Rechten van de Mens).
Club Gouda e.o. onderhoudt contact met vier sisterclubs: Solingen (Duitsland), Nykøbing (Falster, Denemarken) en Istanbul-Marmara (Turkije), behorend tot de Europese Federatie en Tiverton (Groot-Brittannië), behorend tot de Britse Federatie. Veel leden van de sisterclubs namen deel aan de succesvolle lustrumviering in 2013.

Bestuur 2014-2015
president: Carla Govaerts
vice-president: Leid Oudemans
1e secretaris: Galina Choulik
2e secretaris: Mariëtte Giessen
1e penningmeester: Caroline Bos
2e penningmeester: Elly Hoogveld