Club Rotterdam

 

 

 

De internationale component van Soroptimist International  komt aan bod via het Khaki Fonds, dat kinderen in Khartoum (Soedan) en Kinshasa (Congo) helpt om onderwijs of een vakopleiding  te volgen. Ongeveer twee derde van de kinderen is meisje. De meisjes komen uit vluchtelingenfamilies zonder vader. 

Het leesproject Bergkristal is een 'hands-on' project. Het is in oktober 2014 van start gegaan. Clubleden lezen wekelijks met leerlingen van de SBO school Bergkristal. Er wordt niet alleen gelezen, maar ook gepraat met de leerlingen in een 1 op 1 situatie, om hun taalvaardigheid te verhogen. Het project is in oktober 2015 en 2016 voor opnieuw een jaar voortgezet.

Het project 010 ondersteunt sinds het clubjaar 2014 / 2015 de krant 010 die in een oplage van 25.000 maandelijks op Rotterdamse basisscholen wordt uitgereikt. Kinderen worden gestimuleerd te lezen in de klas en thuis. De onderwerpen worden breed gekozen door een professionele redactie. In het clubjaar 2015 / 2016 schonk de redactie aandacht aan verschillende beroepen van onze clubleden. De docenten kunnen met die informatie aan de slag in de klas.

Sinds de jaren 80 steunt de club de manege De Hazelaar. In het bijzonder worden pupillen van huize Thomas gesponsord bij het begeleid paardrijden.

De 'goede doelen' worden telkens in oktober gekozen uit door de leden vóór de zomer aangedragen voorstellen. In de loop van een clubjaar worden ook kleine kortlopende acties opgezet.

Werkende vrouwen kunnen voor het lidmaatschap worden uitgenodigd. Ook kan je jezelf aanmelden bij de secretaris van de club:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Je wordt dan door de commissie ledenwerving uitgenodigd voor een nadere kennismaking. - [update  2017]

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
03/05/17 Rotterdam
Rita Lensink Bosman lezing
19/05/17 Rotterdam
Lock me up
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Rotterdam is als vierde Nederlandse club opgericht. Het charter is op 22 maart 1930 uitgereikt door mevrouw E.W. [Welmoet] Wijnaendts Francken-Dyserinck. Het vaantje van de club is ontworpen door Tiel van der Plas van club Roosendaal. Op ingenieuze wijze heeft zij het beeld van Zadkine weergegeven en combineerde zij de kleuren geel en blauw van Soroptimist International met de kleuren groen-wit-groen van de stad Rotterdam.


Wij vergaderen rond de 15e van de maand op wisselende locaties. Het is mogelijk vooraf deel te nemen aan een gezamenlijke maaltijd. Ook organiseren wij van tijd tot tijd de zogenaamde sociale etentjes waarbij we in kleine groepjes bij leden thuis eten.
Sprekers van buitenaf leveren interessante clubavonden op en ook besteden wij veel aandacht aan levens- en werkverhalen van onze leden. Eénmaal per jaar, in augustus, vergaderen wij samen met onze "dochters", club Rotterdam-Schieland en club Benedenmaas.
De club heeft ongeveer 50 leden met een grote diversiteit aan beroepen en leeftijden. 

Leden van club Rotterdam hebben een bijdrage geleverd aan de oprichting van de clubs Benedenmaas, Rotterdam-Schieland, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer e.o., Voorne-Putten/Rozenburg en Hoeksche Waard / IJsselmonde. De club heeft friendshiplinks met de clubs Basel (Zwitserland), Oostende (België), Plymouth (Verenigd Koninkrijk), Tromso (Noorwegen) en The Foothills in Rancho Cucamonga (Verenigde Staten).