Club Scheveningen

Per jaar en per sociaal doel kan de fondsenwerving verschillen. Als vaste bron van inkomsten kan genoemd worden: de verkoop van loten tijdens de maaltijden, de etentjes bij de leden thuis, waaronder ook de traditionele barbecue.

In het jaar 2012-2013 leert onze voedingsspecialiste Charlotte Warner ons tapas maken,  Leontien Kroner producent en management concerten en evenementen, organiseert een concert en met de musici en gasten genieten wij van ons diner met o.a. tapas!! Onze kunstenares Anita Walschmit geeft een dag en in een serie van 3 les in botanisch tekenen.

In het Multicultureel Ontmoetingscentrum, waar onze Marie-Anne van Erp als vrijwilliger werkt, is het kookboek  'Potje Goud in de Keuken' uitgegeven het is tot stand gekomen door de medewerking van 22 vrouwen van over de hele wereld. De helft van de opbrengst is voor ons doel: schoolbankjes voor  Upendo. 

Soroptimistclub Scheveningen heeft de Anbi status

ANBI logo

Verantwoording voor de Anbi status:

ANBI gegevens

Beleidsplan

Financieel jaarverslag 2014-2015

Financieel jaarverslag 2013-2014

Financieel jaarverslag 2012-2013

 

Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
03/05/17 Rotterdam
Rita Lensink Bosman lezing
19/05/17 Rotterdam
Lock me up
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

De leden van club Scheveningen (rond 41 leden) wonen en/of werken in Den Haag, regio Scheveningen en is opgericht op 15 april 1961. Er is een maandelijkse bijeenkomst rond de 15e van de maand in de Haagse Hotelschool. Voorafgaand aan de bijeenkomst wordt gezamenlijk gegeten.

De vergaderingen bestaan uit een huishoudelijk gedeelte, waarin zaken betreffende de Unie en de Club aan de orde komen en een lezing, verzorgd door een gast of door een van de leden (bv een levens- of werkbericht).

Er zijn commissies gelieerd aan de doelstellingen van het Soroptimisme. Bij toerbeurt zorgt elke commissie voor invulling van de niet huishoudelijke vergaderingen.

Tevens wordt iedere maand het SOR-Nieuws uitgegeven met actuele info. Ook kan men hier lezen wie die maand tot SOR van de maand is uitgeroepen en waarom (op voordracht van een of meer leden).

De Kerstbijeenkomst wordt altijd bij een van de leden thuis gehouden, terwijl in april de bijeenkomst in het teken staat van de viering van de verjaardag van de club. In augustus wordt het "zomeruitje"georganiseerd, in samenwerking met Club Voorburg / Rijswijk.

Naast de maandelijkse bijeenkomsten zijn er op de eerste zondag van de maand de koffie- of theeuurtjes bij een van de leden thuis, komen de seniorleden regelmatig bijeen en zijn er etentjes "voor het goede doel".

Regionaal bestaat er onder de naam In en Om een samenwerkingsverband tussen de clubs Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer en Voorburg / Rijswijk . In groter regionaal verband zijn twee leden van club Scheveningen vertegenwoordigd in RESCUE (regionale soroptimisten commissie voor uitjes en evenementen).