Club Eindhoven

ProfielFoto Eindhoven

Toen onze zusters 60 jaar geleden de club oprichtten was het voor hen heel vanzelfsprekend dat je koos voor een huwelijk of voor een carrière. Je had verder niets te kiezen. Sindsdien is er veel veranderd rondom de positie van de vrouw. Nu is er een overvloed aan mogelijkheden en moeten we continue keuzes maken. In ons werk en privé. Het thema van ons lustrumjaar 2012 is dan ook: “Keuzevrijheid/keuzestress”.

Ons lustrumproject is I-Care van Afri-can foundation. Arme meisjes in Kenia hebben niet veel te kiezen. Als ze te arm zijnom maandverband te kopen, gebruiken ze oude lappen en onhygiënische materialen voor hun menstruatie. Ze schamen zich voor doorlekken en blijven daarom maandelijks 3 tot 5 dagen weg van school. Geen wonder dat ze een achterstand krijgen met alle gevolgen voor hun toekomst. De Nederlandse Chantal Heutink heeft herbruikbaar maandverband als oplossing. Lokaal ontwikkeld, lokaal geproduceerd en lokaal gepromoot. Voor 5 euro kan een meisje een jaar lang ongestoord naar school. Via onze hulp wordt geld bij elkaar gehaald om de allerarmste meisjes te sponsoren en haar de controle terug te geven over haar eigen toekomst.

Met onze projectgroep De Krachtcentrale werken we aan allerlei acties voor dit najaar. Ons thema is gebaseerd op de vrouwelijke kracht en eigenheid van ons lichaam. Meer verklappen we nu nog even niet.

 

contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
10/05/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
14/05/17 Zuid Limburg
Ladiesfair Kasteel Vliek
21/06/17 Bommelerwaard
koken met Prezzent cliënten
20/09/17 Bommelerwaard
koken met Prezzent cliënten
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

In 1952 opgericht, dus we bestaan nu 60 jaar. Helaas heeft onze oprichtster Ine Krijff dit jubileum net niet meer mee mogen maken. We hebben 30 leden, van 30 tot 84 jaar. Wij hebben een heel a-b-c aan beroepen: van architect, balletdocente en communicatiedeskundige tot verkoop, wethouder en zorg. Maandelijks komen we bij elkaar in het Academisch Genootschap in Eindhoven voor een lezing en de voortgang van onze projecten. Meestal is dit op de 3e woensdagavond van de maand. We zijn een echte Brabantse club die naast het ‘zakelijke’, ook de onderlinge vriendschappen en gezelligheid erg belangrijk vinden! We hebben vriendschapsbanden met club Hasselt in België en Club Aalen uit Duitsland.