Helmond-Peelland

Welkom op de webpagina van Club Helmond-Peelland!

Elke maand hebben we een activiteit gekoppeld aan het thema dat de zittend voorzitter heeft gekozen. Na thema's als 'gastronomie', 'talentontwikkeling' en 'beweging', gaan we in 2016-2017 "Off road"!

Naast informatieve en gezellige bijeenkomsten onder elkaar, zetten we ons ook in voor anderen. Elk jaar steunen we een of meerdere (lokale) goede doelen. Eens in de twee jaar zetten we daarvoor een grote sponsoractie op.

Driemaal hebben we SpringArt georganiseerd, een kunstfair waar gemiddeld €15.000,- per keer werd opgehaald voor UAF. In 2012 organiseerden we het evenement SpringArt Kids waarbij €15.000,- werd opgehaald voor Stichting Leergeld. In 2014 organiseerden we Cinesor; een filmavond met loterij. Een feestelijke avond die €10.000,-- opbracht voor SyrieBack2School.

Het jaar 2016 stond in het teken van Inloophuis de Cirkel. We organiseerden een avond met 'een lach en een traan' en haalden ruim €9.000,-- op!

Naast sponsoring steken we ook regelmatig de handen uit de mouwen. Onder andere verrichten we vrijwilligerswerk tijdens NL Doet, geven we spullen zoals speelgoed aan de Super Sociaal en nemen we deel aan evenementen zoals Samenloop voor Hoop en de Drakenbootrace in Helmond.

 

 

 


Contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
10/05/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
14/05/17 Zuid Limburg
Ladiesfair Kasteel Vliek
21/06/17 Bommelerwaard
koken met Prezzent cliënten
20/09/17 Bommelerwaard
koken met Prezzent cliënten
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
11/04/17 Almere
Regiobijeenkomst Midden Nederland
12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
Not id article

Profiel

Soroptimistclub Helmond-Peelland bestaat sinds 1994.

 

Club Helmond-Peelland heeft momenteel 25 leden uit de regio Helmond-Peelland. De diversiteit van de leden is groot, qua leeftijden, beroepen en achtergrond. Hierdoor zijn we van vele markten thuis en kunnen we leren van elkaars ervaringen en maatschappelijke betrokkenheid.

 

Wij ontmoeten elkaar elke derde woensdag van de maand, veelal bij restaurant De Raymaert in Helmond. Samen eten we, is er een korte vergadering en is er een activiteit. De activiteiten hebben betrekking op het jaarthema dat elk jaar door de voorzitter gekozen wordt. Van gastspreker tot bedrijfsbezoek en van vrijwilligerswerk tot workshop, elke maand doen we iets anders. Maar een avond kan ook gevuld worden door een van de eigen leden. Zij kan vertellen over haar werk of een bijzondere ervaring.

 

Alle taken zijn verdeeld over commissies, zoals PR, fundraising en reis. Op deze manier zijn alle clubleden op één of meerdere manieren betrokken bij de activiteiten van de club.

 

Club Helmond-Peelland heeft een friendshiplink met St. Truiden (BE).