Vught Lumineus

Welkom bij Club Vught Lumineus!

We kijken altijd weer uit naar de maandelijkse clubavond op iedere 1e dinsdag van de maand. Het is de kurk waarop we drijven. Daar zoeken we met elkaar de verdieping op, daar ontstaat de verbinding en de energie om gedurende het jaar met plezier en enthousiasme ons samen in te zetten voor het ‘goede doel.’ Ons thema voor 2012 was ‘Japan’. We keken vanuit verschillende invalshoeken naar dit thema, en gingen met elkaar in dialoog over kunst, cultuur, historie (ook het verleden van de ‘jappenkampen’), bedrijfscultuur, sport en ontspanning, de positie van vrouwen en kinderen. Het thema van 2013 is 'traditie', waarbij wij alweer een aantal boeiende avonden met elkaar gehad hebben. We hebben jaarlijks een inspirerende ‘handen uit de mouwen’ activiteit waar we echt iets concreet DOEN voor mensen uit onze omgeving. Heel zinvol en dankbaar om te doen.

Ons meest zichtbare project is de jaarlijkse Sisterrun op de zondag voor Pasen. De Sisterrun is een vrouwenloop voor het goede doel. Dit jaar vierden wij ons 1e lustrum op 24 maart 2013. Onder Arctische omstandigheden liepen bijna 400 deelnemers mee. De opbrengst was €7500,- waarbij wij niet de geplande vijf, maar zes kansarme meisjes uit India vijf jaar lang onderwijs hebben kunnen aanbieden. Er was zelfs nog € 300,- over om in de pot voor Mikro kredieten te storten,om bij te dragen aan een zelfstandig economisch bestaan voor de moeders. De Vughtste stichting IMCN zal er voor zorgen dat dit geld goed terecht komt. Wij zijn ontzettend trots op dit resultaat!

Klik op deze link voor een mooie filmimpressie van de Sisterrun 2013 

In een paar jaar is deze misschien wel leukste vrouwenloop onder de rivieren, uitgegroeid naar een evenement met zo’n 500 vrouwen aan de start. Naast de vertrouwde hardloopafstanden van circa 5 en circa 10 km kun je een wandelroute van 7,5 km wandelend, nordic of powerwalkend afleggen. We hebben een zeer enthousiast en professioneel team en zowel qua free publicity, communicatie, sponsoring als de organisatie loopt het als een trein. Het is een sfeervol event, toegankelijk voor alle vrouwen. Leuk om te zien dat er veel groepen vrouwen mee doen (zussen, collega’s of vriendinnen). Er is live muziek, een leuke gezamenlijke warming up. Kijk voor meer info op www.sisterrun.com

 

contactadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 


12/04/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
10/05/17 Bommelerwaard
Grenzeloos Koken
14/05/17 Zuid Limburg
Ladiesfair Kasteel Vliek
21/06/17 Bommelerwaard
koken met Prezzent cliënten
20/09/17 Bommelerwaard
koken met Prezzent cliënten
30/03/17 Alphen aan den Rijn
Groot Alphens Dictee 2017 voor Free a Girl
06/04/17 Rotterdam
Huisconcert
07/04/17 Delft
Club Delft met Friendshiplinks
08/04/17 Delft
Club Delft 65 jaar
09/04/17 Rotterdam
9 april 2017 Marathonloop
Not id article

Profiel

 

Club Vught Lumineus is een enthousiaste club vakvrouwen die op een zichtbare manier haar bijdrage wil leveren in Vught, door de keuze van de projecten maar ook door duidelijk aanwezig te zijn in de gemeenschap. We zijn actief sinds 2005 waardoor de gemiddelde leeftijd bij ons wat lager ligt, dan bij andere clubs. We hebben een boeiende mix van vrouwelijk talent in onze club. Zowel vrouwelijke ondernemers, vrouwen in bestuurlijke functies als vrouwen in zorg, onderwijs, rechterlijke macht en creatieve beroepen. Het zijn juist de verschillen van al deze beroepen en persoonlijkheden die kleur en inhoud geven aan onze club en die we ‘tot op het bot’ koesteren. Wij staan altijd open voor nieuwe vakvrouwen die de kracht voelen om iets extra’s te doen voor anderen, naast het werk en vaak ook een gezin. Het is niet ons doel om een vriendinnenclub te zijn maar we snappen wel dat door ‘onze manier van doen’ er dierbare vriendschappen ontstaan!