Soroptimisten in actie

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Onze activiteiten staan in het teken van Action (In Beweging), Awareness (Bewustwording) en Advocacy (Belangenbehartiging).

Voor uitleg van onderstaande resultatenklik hier >>

In actie

Meer

Goede Doelen

 • School for Justice

  Waterland , Alphen aan den Rijn , Bennekom & Beekdal , Lisse-Bollenstreek

  School for Justice geeft meisjes die zijn bevrijd uit gedwongen prostitutie een juridische opleiding om het wijdverspreide onrecht dat zij aan den lijve hebben ondervonden later effectief te kunnen bestrijden. Educate to lead, to change the system!

 • Wegens succes vervolgd: Internationaal Mentoring programma voor jonge ambitieuze vrouwen

  Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao

  BeNeLux Mentoring programma (9mnd) voor jonge vrouwen die een boost willen geven aan hun loopbaan

 • AFRIpads Foundation

  De Bilt-Bilthoven

  Door menstruatie is er veel schooluitval onder meisjes in ontwikkelingslanden. AFRIpads Foundation verstrekt gratis wasbaar maandverband, in Oeganda geproduceerd, aan meisjes in gebieden met extreme armoede. Zo reduceert AFRIpads schooluitval.

 • My Book Buddy

  Bennekom & Beekdal , Lisse-Bollenstreek

  My Book Buddy is een project getrokken door SIE, waarbij scholen worden voorzien van boekenkasten inclusief lokaal gemaakte boeken, kinderen een boekentas krijgen en docenten het opzetten van een eenvoudig boekenuitleensysteem leren.

 • Soroptimist Film Festival voor Kinderen in Assen e.o.

  Assen

  Tiende editie van Soroptimist Film Festival voor Kinderen: duizenden kinderen blij naar de film!

 • Rescue Baby Gambia

  Rhenen/Veenendaal

  Rescue Baby Gambia zet zich in om een betere zorg te realiseren voor moeder en kind door middel van het sturen van hulpgoederen, on-the-job training en voorlichting, zodat de babysterfte vermindert en moeders sneller kunnen herstellen. Er wordt ge...

Meer

Nieuws

Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes