Soroptimisten in actie

Soroptimisten zetten hun kennis en vaardigheden in om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Als grootste internationale serviceorganisatie van vrouwelijke professionals zet Soroptimist International zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Onze activiteiten staan in het teken van Action (In Beweging), Awareness (Bewustwording) en Advocacy (Belangenbehartiging).

In actie

Meer

Goede Doelen

 • School for Justice

  Waterland Alphen aan den Rijn Lisse-Bollenstreek

  Op 6 april is een universiteitsproject in India (Mumbai) “School for Justice” gestart. Dit unieke en baanbrekende goede doel wordt inmiddels al door minimaal 8 clubs in Nederland ondersteund en het aantal groeit!

 • Investeer in jezelf of in de ontwikkeling van jonge vrouwen uit je omgeving

  Internationaal Mentoring Programma voor jonge ambitieuze vrouwen gericht op persoonlijke ontwikkeling. BeNeLux Mentoring programma (9mnd) voor jonge vrouwen aan het begin van hun loopbaan.

 • AFRIpads foundation

  De Bilt-Bilthoven

  Door menstruatie is er veel schooluitval onder meisjes in ontwikkelingslanden. AFRIpads Foundation zamelt geld in om wasbaar maandverband, in Oeganda geproduceerd, te distribueren in gebieden met extreme armoede en de schooluitval te reduceren.

 • My Book Buddy

  Bennekom & Beekdal

  My Book Buddy is een project getrokken door SIE, waarbij scholen worden voorzien van boekenkasten inclusief lokaal gemaakte boeken, kinderen een boekentas krijgen en docenten het opzetten van een eenvoudig boekenuitleensysteem leren.

 • Soroptimist Film Festival voor Kinderen in Assen e.o.

  Assen

  Vanaf 7 februari 2017 wordt voor de 9e keer het Soroptimist Filmfestival voor Kinderen plaats en dit keer in Assen. Naar verwachting ruim 8.000 kinderen van groep 5 t/m 8 zullen op 14 verschillende locaties in Noord-Nederland gratis een film gaan ...

Meer

Nieuws

Soroptimisten staan voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes