Welkom op de clubpagina van  Club Deventer.

Club Deventer bestaat uit vakvrouwen die zich willen inzetten voor elkaar en voor anderen. Dit laatste blijkt onder meer uit serviceprojecten waarbij vooral vrouwen en kinderen aandacht krijgen. Alle fondsenwervende activiteiten staan in het teken van de gekozen projecten.

Vrouwen voor Vrouwen in Nepal

Het clubjaar 2017-2018 hebben wij ons ingezet voor Stichting Vrouwen voor Vrouwen (Women for Women Foundation). Dit is een vrijwilligersorganisatie die gezondheidsprojecten opzet voor vrouwen in Nepal. Deze projecten hebben een medisch karakter en zijn gericht op verzakking (prolaps) van de bekkenorganen, zoals de baarmoeder. Stichting Vrouwen voor Vrouwen zet in op verbetering van kennis en kunde van de Nepalezen. Het uiteindelijke doel is dat Nepalezen zelfstandig dit probleem kunnen aanpakken.

Fundraising

Minimaal twee keer per jaar houden we een actie om fondsen voor een project van onze club te werven. De eerste zondag van augustus staan we met een kraam op de Deventer boekenmarkt.

In januari hebben we met veel succes een bedrag opgehaald met ons benefietconcert. Het trio Pascopa (Stijn van Uffelen, Ester Potjes en Loes van Oosterhout) uit het Jeugd Orkest Nederland speelden werken van Bach, Bartok, Borodin, en Haydn in de NH Kerk in Gorssel.

Overhandiging cheque aan Vrouwen voor Vrouwen in Nepal.

overhandiging_cheque_door_soroptimistclub_deventer_aan_st_vrouwen_voor_vrouwen.jpg

 

Bouw washrooms voor meisjes in Kibinge-Uganda

Voor het clubjaar 2018-2019 hebben wij ervoor gekozen de bouw van nieuwe wasrooms te ondersteunen. Persoonlijke hygiëne is een groot probleem op scholen in Uganda. Toiletten zijn vaak in een slechte staat. Er ontbreken washrooms voor meisjes om zich te verschonen tijdens de menstruatie. Hierdoor is er veel verzuim. Gelukkig zijn scholen en ouders begonnen om deze problemen aan te pakken. Met het project “Girls to school: always!” geven wij hen daar ondersteuning in. Op weg naar een schone en veilige school voor kinderen in Uganda.

washrooms_kibinge_project.jpg

 

 

 

Contactadres: deventer@soroptimist.nl