20180615-_MG_0129 verkleind.jpg

Fashion Fair 2020

Helaas, in verband met de maatregelen rond de coronacrisis gaat de Fashion Fair in de Poldertoren op 28 maart niet door. Onze club sluit daarbij aan bij het besluit van Gastvrij Emmeloord om de Rode Loperdag te verplaatsen. We hopen spoedig met een nieuwe datum te komen.  

2019-2020

Dit clubjaar is het thema : WAARDEVOL ZIJN. Het jaarprogramma ziet er aantrekkelijk uit. Dit jaar was het onze beurt De Dag van de Rechten van de Mens vorm te geven traditiegetrouw met club De Reestlanden en club De Kop van Overijssel. Met elkaar hebben we in december een gezellige en vooral boeiende avond gehad in Meppel. De avond stond in het teken van het vluchtelingenprobleem en dan met name in de vluchtelingenkampen op Lesbos. Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst gaf het bestuur ons de volgende spreuk mee: "Succes is krijgen wat je wilt, geluk is willen wat je krijgt". Om over na te denken en mee te nemen in het nieuwe jaar.

Het gebruik van de 'social media' staat dit jaar bovenaan de agenda onder het motto 'Laat je zien, laat je horen'. Onze eigen leden komen aan het woord met werk- en levensverhalen. Zo zal horecaondernemer Colinde de Nijs, lid van onze club, een smaakles verzorgen in haar restaurant Le Mirage. Verder zijn er gastsprekers uitgenodigd zoals Jacqeline Hofstede met Economy for the Common Good en Susanne van Putten, fysiotherapeut. Het belooft een interessant jaar te worden.  

Goede doel

Club Noordoostpolder ondersteunt het President's Appeal 2017-2019 :

Woman, Water & Leadership.

Dit project is geinitieerd door Mariet Verhoef President van Soroptimist International. 

Daarnaast ondersteunt de club 'Free a girl' een organisatie die meisjes vrijkoopt uit kinderprostitutie en ze een menswaardig alternatief biedt. Het geld gaat voornamelijk naar ‘School voor Justice’, een baanbrekend programma voor meisjes uit deze doelgroep. Het biedt scholing en ondersteuning op elk niveau. Het streven is dat ieder jaar een groep meisjes naar de universiteit kan om hun bachelor of law te behalen om dit probleem juridisch aan te pakken. 

Het lokale project is 'menstruatiearmoede'. Het is schrijnend dat in een rijk land als Nederland er vrouwen en meisjes zijn die geen geld hebben om maandverband en tampons te kopen. We werken hiervoor samen met de voedselbank Nop/Urk.