Op 15 juni 2018 was het precies 50 jaar geleden dat het charter uitgereikt werd aan onze club in oprichting. Met nog 2 leden, Mieke Smit en Inge Verhaar van het eerste uur, die actief betrokken waren bij de oprichting van de club, was er reden genoeg om een mooi feestje te vieren. Het bestuursjaar stond al vanaf het begin in het teken van dit bijzondere jubileum. Iedere vergadering was het ‘lustrumstokje’ onderdeel van de agenda. Daarin passeerde de geschiedenis van de club met memorabele gebeurtenissen en anekdotes. Dat bracht veel herkenning en informatie over die 50 jaar. Daarnaast was de lustrumcommissie achter de schermen bezig met het organiseren van een feestelijk programma binnen onze eigen club.

20180616-_MG_0176 verkleind.jpg

De dag begon met de felicitaties van het Uniebestuur. ’s Avonds was er een feestelijke borrel bij één van de leden thuis. Door het bestuur werden alle 41 leden in het zonnetje gezet. Zij kregen een mooie medaille met inscriptie als blijvende herinnering. Op zaterdag werden we gastvrij ontvangen op de prachtige boerderij van één van de leden in St. Jansklooster. Daar kregen we een zangworkshop die gegeven werd door Mieke Kuijpers, zangpedagoge. Met veel plezier werden er talrijke liederen gezongen met tot slot de ‘Soroptimistsong’. De festiviteiten werden afgesloten met een gezellige avond met barbecue, waar ook de partners bij aanwezig waren. Toen werden ook de twee charterleden in het zonnetje gezet.

Ter gelegenheid van dit jubileum steunt de club de lokale afdeling van Stichting Leergeld door eenmalig €500.-- te doneren. Dit bedrag werd op de feestavond aangevuld door de aanwezigen, zodat een mooi bedrag van € 1240.-- aan de Stichting overhandigd kon worden. De Stichting Leergeld ondersteunt kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor andere kinderen heel gewoon zijn.

IMG_0145 klein.jpg