8 november: Dag van de Mantelzorg

IMG_1445 klein.jpg

Op deze dag werden de mantelzorgers in de Noordoostpolder in het Gemeentehuis in Emmeloord in het zonnetje gezet. Leden van onze club boden hen een chocoladehart aan en steunden daarmee indirect het project Free a girl : school for justice. Er kwamen mooie maar ook schrijnende verhalen voorbij. Het was een mooie, welbestede dag!

 

 

Wijnproeverij bij Le Mirage

PHOTO-2019-06-11-21-09-54.jpg

Op dinsdagavond 21 mei organiseerde onze club samen met Restaurant Le mirage een wijnproeverij voor het goede doel. Colinde de Nijs verzorgde deze avond met Frits van der Sloot uit Urk. Frits presenteerde zomerse voorjaarswijnen en Colinde vertelde daarbij over wijn-spijscombinaties en hoe je proeft. Er werden dan ook smaakvolle amuses geserveerd.

De opbrengst van €600.- komt ten goede aan de ‘jonge mantelzorgers’ in de Noordoostpolder. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren van 7 jaar en ouder, die opgroeien met een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft. Deze situatie kan een grote impact hebben op hun leven. Voor hen wordt een fijne activiteit georganiseerd, zoals een ontspannen dagje weg. Informatie: www.carrefour.nu/jonge-mantelzorgers

Filmavond

The wife.JPG

Een prachtige film, een volle zaal en een gezellige nazit bij Eindeloos. De jaarlijkse filmavond op 13 maart was weer succesvol. De opbrengst is voor ons project Woman, Water & Leadership. Vertoond werd 'The Wife', een echte vrouwenfilm met als thema de onderdrukking van de vrouw.

The Wife is een succesvolle film uit 2018. Hoofdrolspeelster Glenn Close kreeg een Oscarnominatie voor de rol als Joan Castleman, die veertig jaar lang haar eigen talenten, dromen en ambities opzij heeft gezet voor de succesvolle literaire carrière van haar man, de overspelige Joe. Maar op de avond dat hij naar Stockholm afreist om de Nobelprijs voor Literatuur in ontvangst te nemen, besluit Joan dat het genoeg is en onthult ze haar grote geheim.

 

 

Smart-TV voor Verzorgingshuis Wittesteijn

IMG_0615 bew.JPG

Op dinsdag 19 februari overhandigde Sigriet Zelhorst, onze president een smart-tv aan de medewerkers van Verzorgingshuis Wittesteijn in Emmeloord. Dit is het resultaat van een aantal fundraisingsactiviteiten waaronder de verkoop van lángos op de Kerstmarkt.  De tv is bestemd voor de huiskamer van Wittesteijn, waar een vaste groep bewoners deelneemt aan het dagprogramma. De tv is meer dan welkom en biedt talloze mogelijkheden tot ondersteuning van de dagelijkse activiteiten.

 

 

 

 

Nieuwjaarsfestival

NJF uitsnede.jpg

Traditiegetrouw organiseerde de club op 5 januari een feestmiddag voor mensen met een beperking als onderdeel van het Nieuwjaarsfestival. Er waren ongeveer 80 bezoekers. De muziek werd dit keer verzorgd door het ‘Zwartlappenkoor’ uit Luttelgeest. Er werd veel gedanst en er waren lekkere hapjes en drankjes. De koffie, thee en de locatie werden kosteloos beschikbaar gesteld door het Zuyderzee Lyceum in Emmeloord. Een zeer geslaagde middag

 

2018

Fashionfair in de Poldertoren

 

LRTS7519.JPG

Op zaterdag 29 september organiseerde Soroptimistclub Noordoostpolder een Fashion Fair in de Poldertoren in Emmeloord en sloot daarmee aan bij de ‘rode loperdag’ in de Lange Nering. Van 10.00–16.00 uur werd er gebruikte dames- en kinderkleding verkocht van goede kwaliteit. De opbrengst van €1400.00 was voor het project ‘Free a girl’ een organisatie die meisjes vrijkoopt uit kinderprostitutie en ze een menswaardig alternatief biedt. Het geld gaat voornamelijk naar ‘School voor Justice’, een baanbrekend programma voor meisjes uit deze doelgroep. Het biedt scholing en ondersteuning op elk niveau. Het doel is dat ieder jaar een groep meisjes naar de universiteit kan om hun bachelor of law te behalen om daarna dit probleem juridisch aan te pakken www.freeagirl.nl

 

Tasjes voor de Poolse Kinderen

 

tasjes poolse k.jpg

Zoals ieder jaar komt in juli een groep Poolse kinderen vakantie houden in Emmeloord. Zij verblijven bij gastgezinnen. De kinderen die natuurlijk moeten wennen bij aankomst krijgen van ons een goed gevuld rugzakje. Ieder jaar weer een feest om te zien hoe blij de kinderen zijn. 

 

 

Benefietconcert Vocalgroep Choral met 'Etty'

 

500jaarProtestantDeventer-site1-400x400.jpg

Op 9 maart organiseerde de club een Benefietconcert door Vocalgroep Choral met 'Etty. De opbrengst kwam ten goede aan Free a girl. 

De voorstelling is gebaseerd op het leven en de dagboeken van Etty Hillesum. Deze Nederlands-Joodse vrouw (1914-1943) kreeg bekendheid door haar dagboeken, die 38 jaar nadat zij in Auschwitz om het leven kwam, werden gepubliceerd. Etty’s leven werd gekleurd door haar onstuimige en soms grillige karakter, haar Joodse afkomst en de Tweede Wereldoorlog. Haar dagboeken tonen een levenskunstenares, die onder moeilijke omstandigheden steeds weer in staat is het positieve te benadrukken en zichzelf en haar lot te accepteren. Deze levenskunst, inspiratie en kracht geeft Choral in dit concert vorm door middel van eigentijdse en verfrissende teksten en composities.Vocalgroep Choral bestaat uit 15 semi-professionele zangers en staat onder leiding van pianist/componist Henk Ruiter. www.vocalgroepchoral.