Bestuur 2018 - 2019

bestuur 1819.jpg

President - Sigriet Zelhorst

Vicepresident - Claudia Arts

Secretaris - Lammy Bosker

Assessor - Karin Hilderink

Penningmeester - Susanne Karssens

 

In memoriam Mieke Smit - Croon

Mieke Smit uitsnede.jpg

Op 20 oktober overleed op 91-jarige leeftijd ons charterlid Mieke Smit-Croon, een actief en betrokken lid van onze club. Toen zij  in 1967 gevraagd werd voor de Soroptimistclub in oprichting woonde zij nog maar enkele jaren in de polder. Na haar geneeskundestudie in Leiden gevolgd door de opleiding tot kinderarts in Tilburg, vestigde zij zich met haar man in de Noordoostpolder. Hij kreeg een aanstelling als chirurg in het lokale ziekenhuis en Mieke ging werken als consultatiebureauarts in de polderdorpen. Ook nam zij de geneeskundige zorg voor het medisch kinderdagverblijf in Emmeloord voor haar rekening. Door het lidmaatschap van de Soroptimistclub leerde zij vrouwen uit andere beroepen kennen. ‘Heel fijn en belangrijk’ zoals zij het zelf verwoordde.

Mieke was een trouw bezoeker van de vergaderingen. Zij had een positieve levenshouding en had grote belangstelling voor de mensen om haar heen. Verschillende keren is zij presidente geweest en zij was groot voorstander van samenwerking met andere serviceclubs. Met een aantal leden van de club maakte zij verschillende reizen waaronder naar zusterclub Imatra in Finland en het Gré Kellerhuis in Epen. Vriendschap en gezelligheid stonden bij haar voorop. De laatste jaren kon zij door fysieke ongemakken de vergaderingen niet altijd bijwonen. Haar dochter Maaike, ook lid van de club deed dan verslag en bracht altijd de groeten over.

Bij de viering van het 50-jarig bestaan van de club in juni j.l. was zij nog aanwezig op het feest. Zij heeft daar bijzonder van genoten. Mieke heeft een lang en mooi leven gehad. Wij zullen haar missen om haar hartelijkheid en positieve inbreng.

Nieuwe leden

DSC01832 verkleind.jpg

In het afgelopen clubjaar mochten wij 4 nieuwe leden verwelkomen:

Miranda van der Bend, commercieel medewerker binnendienst

Pauline de Vries, huisarts

Karin Hilderink , natuurgeneeskundig kinesioloog

Ellen Verweij, arbeidsdeskundige

DSC01902 verkleind.jpg

Dit clubjaar werd Colinde de Nijs opnieuw lid van de club. Een aantal jaren was zij vriendin van de club in verband met haar werkzaamheden waardoor zij niet in de gelegenheid was de clubavonden bij te wonen.