Tilburg Ten Miles: Lopen voor schoolbankjes

Tijdens de Tilburg Ten Miles gaan we dit jaar lopen voor de stichting t.b.v. Kibandaongo en Kenia. 
Voor 60 euro loop je een schoolbankje bij elkaar voor een primary school. Bij de prijs inbegrepen krijg je een geweldig sportshirt en kun je naderhand aanschuiven bij de gezelllige borrel voor deelnemers en supporters. 

Wil je niet lopen maar toch sponseren? Voor 45 euro kun je ook een schoolbankje kopen. 

Lout zal naast de route staan met een stand en spulletjes verkopen t.b.v. haar stichting. 

foto kenia.jpg

Al 11 jaar maakt ons clublid Lout Molkenboer-Kleintjes zich sterk voor het verwerven van geld en goederen om de bevolking van dit gebied (ruim 600 km2) in Kenia te helpen. Hulp die vooral gericht is op gezondheidszorg, geboortezorg, zelfredzaamheid,
veiligheid en educatie in dit gebied. Een van de armste en onderontwikkeldste streken in Kenia. Inmiddels zijn er talrijke projecten gerealiseerd en op medisch, educatief en sociaal gebied is er al veel bereikt.

kenia 2.jpg

Kijk op de website www.medischcentrumkenia.nl om een indruk te krijgen van de inmiddels gerealiseerde projecten.

Enthousiast geworden? Schrijf je in via info@medischcentrumkenia.nl.

We hopen op veel respons en dus veel schoolbankjes zodat meer kinderen naar school kunnen!

 

Schering en Inslag, club Tilburg io, inauguratie in zicht!

We zijn er trots op te kunnen vertellen dat we weer een stap hebben gezet op weg naar onze inauguratie die plaats zal vinden op zaterdag 28 september 2019.

 

Application for Admission

Op 15 april hebben wij op de sfeervolle locatie van Hostel Roots in Tilburg wederom een inspirerende bijeenkomst mogen beleven. 

 

IMG-20190415-WA0013.jpgOns "smaakvolle" nieuwe logo

 

Ons "smaakvolle" nieuwe logo

 

 

Tijdens deze bijeenkomst zijn we onder de bezielende begeleiding van Wouke Lam  (van Club Delft) gestart met een workshop over onze Waarden en het Waardenhuis . Heel mooi om te horen wat onze persoonlijke drijfveren zijn om ons aan de Soroptimisten te committeren en welke waarden voor onze club belangrijk zijn. We gaan daar nog een bijeenkomst aan wijden, zodat we een stevig Waardenhuis kunnen neerzetten, passend bij onze nieuwe club.

 

 

IMG-20190415-WA0030.jpg

 

 

 

Vervolgens mochten we de Application for Admission ondertekenen, in het bijzijn van Nienke Feenstra en Lotta Croiset van Uchelen  van het landelijke bestuur.
Van de Extensioncommissie waren Manuella Nering Bögel en Anita van de  Laar aanwezig.  De ondertekening voelde echt als een feestelijke bekrachtiging van twee jaar werk.

Ons logo werd op een bijzonder smaakvolle wijze onthuld (zie foto) en onze voorzitter kreeg de Soroptimistenvlag  uitgereikt.

 

IMG-20190415-WA0033.jpgOndertekening van de Application door het bestuur

 

Ondertekening van de Application door het bestuur

 

 

Ondertekening van de Application door het bestuur

We zijn heel trots en blij dat we deze stap hebben kunnen zetten, we gaan ons voorbereiden op een mooi programma voor de feestelijke inauguratie op 28 september.

 

Save the date

28 september 2019 is het 100 jaar geleden dat  het algemeen kiesrecht is ingesteld, en dus ook vrouwen kiesrecht kregen Nederland.

Deze datum vinden wij als club zo bijzonder, dat we deze datum hebben gekozen voor onze inauguratie.

Het programma is nog niet volledig bekend, maar zal zeker ook aandacht besteden aan vrouwenkiesrecht en de positie van vrouwen de afgelopen 100 jaar.

Reserveer de datum vast in jullie agenda!  

 

 

Nieuwe Club Tilburg


Tilburg zijn we enthousiast gestart met de oprichting van een nieuwe club. We zijn nog groeiende en dus ook op zoek naar nieuwe, actieve en enthousiaste leden.  Welkom zijn powervrouwen die zich willen ontwikkelen en zich met hun eigen, specifieke vakkennis of vaardigheden, organisatorisch, creatief, marketingtechnisch en of commercieel. Vrouwen die hun talent en ervaring willen inzetten voor onze doelstelling en voor elkaar. 

 

 

Tilburg1.jpg

 

 

 

 

 

 

Running4Water Tilburg
Op een prachtige, zonnige nazomerse dag zijn we, met veel enthousiasme en veel water gestart met onze eerste activiteit tijdens de Tilburgse Ten Miles: Running4water, een actie voor het slaan van waterputten in kleine dorpen in Kenia.
We hebben waterflesjes verkocht en de deelnemende renners konden door een verfrissende waterstraal doorlopen om lekker af te koelen.
Doel was met name naamsbekendheid voor Tilburg te verkrijgen. We hebben veel bekijks gehad en veel gesproken met met belangstellenden, verteld wie wij als Soroptimisten zijn en waar we voor staan.

We hopen op enthousiaste, nieuwe leden! Mocht u iemand kennen of zelf belangstelling hebben, neem dan contact op met een van onderstaande bestuursleden. 


Caroline Vos, voorzitter, mcarolinevos@gmail.com
Annette Bouws, penningmeester, abouws@legalaffairs.nl
Mado Remkes, secretaris, mado@madoremkes.nl